DSİ Toprak Kanalları Temizlemeye Başladı 2024 Yılı sulama sezonunun başlamasıyla birlikte Yeşil Iğdır Sulama Birliği sorumluluk sahasında y...           • Iğdır Üniversitesinin Kalite Yönetim Sistemi Bir Kez Daha Tescillendi Kurulduğu günden bu yana kendisini sürekli yenileyerek içinde bulunduğu ça...           • 3 Ağustos 'Ezidi Soykırımı Kurbanlarını Anma Günü' ilan edildi Ermenistan 3 Ağustos'un Ezidi Soykırımı Kurbanlarını Anma Günü olarak ilan etti. Ezidi m...           • BKİ Proje Başvuruları ELİS Üzerinden Online Yapılacak DAP Bölge Kalkınma İdaresi hinterlandında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının resmi yazı ile...           • Rektör Alma, Üniversite Personeli İle Bayramlaştı Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Spor Bilimleri Fakülte...           • YSK Tuzluca Belediye Başkanlığını Ahmet Sait Türkan'a Verdi 31 Mart yerel seçimlerin ardından itiraz konusu belediyelerden biri olan Tuzluca ilç...           • Medet Serhat'ın mezarına saldırıya ilişkin suç duyurusu yapıldı Katledilen avukat Medet Serhat’ın mezarına yönelik saldırıyı protesto eden hukuk ö...           • Rektör Alma, Kız Öğrenci Yurdu’nda Kalan Öğrencilerle Bayramlaştı Rektör Alma, Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Kız Öğrenci Yurdu’nda K...           • Vali Ercan Turan'dan "Ramazan Bayramı" Mesajı Vali Ercan Turan Ramazan bayramı dolaysıyla bir mesaj yayınladı. Vali Ercan Turan Mesajında şunla...           • 12 yaşında başladığı dengbêjlikle kültürünü yaşatıyor! On iki yaşında dengbêjliğe başlayan, Ayşe Şan, Meryem Xanlardan ilham alan Herem Nergiz, &ld...           
Site İçi Arama
Haber Arşiv
     
Reklam Alanı

Facebook

Son Videolar

Şeker pancarı ekimi başladı
34 İzlenme, 0 Yorum

Belediye personeline seslendi
86 İzlenme, 1 Yorum

Medet Serhat mezarına saldırı
85 İzlenme, 0 Yorum

M. Nuri Güneş makama geçti
132 İzlenme, 0 Yorum

GS/FB maçını izlemek istiyoruz
81 İzlenme, 0 Yorum

Asayiş ve Güvenlik Açıklaması
116 İzlenme, 0 Yorum

Tuzluca iradesi gasp edilemez
121 İzlenme, 0 Yorum

Validen anlamlı veda konuşması
99 İzlenme, 0 Yorum

STK'lardan Van tepkisi
179 İzlenme, 0 Yorum

Gündüz Güneş Halka Seslendi
312 İzlenme, 0 Yorum

Güneş: Böyle zulüm görülmedi
280 İzlenme, 0 Yorum

Kürt düşmanlarına İYİ cevap
232 İzlenme, 0 Yorum

Mehmet Nuri Güneş'ten Çağrı
172 İzlenme, 0 Yorum

Yıl 2024: Özgür mahallesi!
140 İzlenme, 0 Yorum

Cantürk Alagöz'e seslendi
249 İzlenme, 0 Yorum
İstatistikler
Toplam: 2759959
Aktif: 23
Bugün: 1287
Dün: 1987

Iğdır Belediyesi 2017 Gelir Gider Tablosunu Billboardlara Astı

Iğdır Belediyesi, “Halkımıza Hesap Veriyoruz” sloganıyla ilk olarak 2015 yılında başlattığı gelir ve giderlerin bulunduğu tabloyu şehir merkezine asma geleneğini devam ettirerek 2017 yılına ait gelir ve giderlerin bulunduğu tabloyu billboardlara astı.

Konu hakkında açıklama yapan Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, halkın belediyenin kendi kaynakları ve bu kentteki insanlar için gelen kaynakların nereye gittiğini bir bütün olarak bilme konusunda en öncelikli hakka sahip olduklarını belirtti. Yikit, “Yerel yönetimler arasında özellikle şeffaf belediyecilik noktasında hizmetlerimizin halk tarafından denetlenmesi ve halkımızla paylaşılması hususunda dönem dönem çalışmalarımız olmuştur. Bu çalışmaların içerisinde en önemli ve en etkili olanı, yaptığımız harcamaların gelir ve giderlerin halkımızla paylaşılmasıdır. Bu kentte yaşayan insanlar, belediyenin kendi kaynakları ve bu kentteki insanlar için gelen kaynakların nereye gittiğini bir bütün olarak bilme konusunda en öncelikli hakka sahiptiler. Bizimde yerel yönetim olarak şeffaf bir belediyecilik sunabilmemiz ve hizmetlerimizin bir yıl içerisinde hangi alanlarda yoğunlaştığını ve bununla ilgili paylaşımda bulunma konusunda kentimizin çeşitli yerlerinde bulunan billboardlara bilgilendirme amacıyla gelir gider tablomuzu asarak halkımızla paylaştık” dedi.

“Ana temamız halkımıza hesap veriyoruz”

Yikit, halkla birlikte yerel yönetim hizmetlerinin daha sağlıklı ve daha güçlü şekilde ilerleyebileceğini düşündüklerini belirterek, “Ana temamız halkımıza hesap veriyoruz. Biz yerel yönetimleri ele aldığımız günden beri halkımıza bizi sürekli denetleyeceksiniz dedik. Biz kurum içerisinde nasıl kendi denetim mekanizmamızı oluşturup birimlerimizi denetliyorsak bizi denetleyecek en büyük denetim mekanizmasının da halkımız olduğuna inanıyoruz. Biz bu görevi sürdürdüğümüz sürece şeffaf belediyecilik anlayışımızdan vazgeçmeyerek halkımıza hesap vermeye devam edeceğiz”. Dedi.

Iğdır Belediyesinin vermiş olduğu bilgilere göre 2017 yılı toplam geliri 67.215.661.51 TL 2017 yılı toplam gideri 67.805.878.81 TL olduğu öğrenildi.

Haber tarihi: 20 / 02 / 2018
Haber Okunma: 1575
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: KEKLİK AVCILARINA CEZA YAĞDI
Sonraki: ÖĞRENCİLERDEN YAŞLI ZİYARETLERİ




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Köşe Yazıları
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Fotoğraf Galerisi
Iğdır Resmi Siteler
Gazeteler

Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi