DSİ Toprak Kanalları Temizlemeye Başladı 2024 Yılı sulama sezonunun başlamasıyla birlikte Yeşil Iğdır Sulama Birliği sorumluluk sahasında y...           • Iğdır Üniversitesinin Kalite Yönetim Sistemi Bir Kez Daha Tescillendi Kurulduğu günden bu yana kendisini sürekli yenileyerek içinde bulunduğu ça...           • 3 Ağustos 'Ezidi Soykırımı Kurbanlarını Anma Günü' ilan edildi Ermenistan 3 Ağustos'un Ezidi Soykırımı Kurbanlarını Anma Günü olarak ilan etti. Ezidi m...           • BKİ Proje Başvuruları ELİS Üzerinden Online Yapılacak DAP Bölge Kalkınma İdaresi hinterlandında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının resmi yazı ile...           • Rektör Alma, Üniversite Personeli İle Bayramlaştı Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Spor Bilimleri Fakülte...           • YSK Tuzluca Belediye Başkanlığını Ahmet Sait Türkan'a Verdi 31 Mart yerel seçimlerin ardından itiraz konusu belediyelerden biri olan Tuzluca ilç...           • Medet Serhat'ın mezarına saldırıya ilişkin suç duyurusu yapıldı Katledilen avukat Medet Serhat’ın mezarına yönelik saldırıyı protesto eden hukuk ö...           • Rektör Alma, Kız Öğrenci Yurdu’nda Kalan Öğrencilerle Bayramlaştı Rektör Alma, Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Kız Öğrenci Yurdu’nda K...           • Vali Ercan Turan'dan "Ramazan Bayramı" Mesajı Vali Ercan Turan Ramazan bayramı dolaysıyla bir mesaj yayınladı. Vali Ercan Turan Mesajında şunla...           • 12 yaşında başladığı dengbêjlikle kültürünü yaşatıyor! On iki yaşında dengbêjliğe başlayan, Ayşe Şan, Meryem Xanlardan ilham alan Herem Nergiz, &ld...           
Site İçi Arama
Haber Arşiv
     
Reklam Alanı

Facebook

Son Videolar

Şeker pancarı ekimi başladı
38 İzlenme, 0 Yorum

Belediye personeline seslendi
97 İzlenme, 1 Yorum

Medet Serhat mezarına saldırı
90 İzlenme, 0 Yorum

M. Nuri Güneş makama geçti
137 İzlenme, 0 Yorum

GS/FB maçını izlemek istiyoruz
83 İzlenme, 0 Yorum

Asayiş ve Güvenlik Açıklaması
119 İzlenme, 0 Yorum

Tuzluca iradesi gasp edilemez
124 İzlenme, 0 Yorum

Validen anlamlı veda konuşması
101 İzlenme, 0 Yorum

STK'lardan Van tepkisi
182 İzlenme, 0 Yorum

Gündüz Güneş Halka Seslendi
315 İzlenme, 0 Yorum

Güneş: Böyle zulüm görülmedi
282 İzlenme, 0 Yorum

Kürt düşmanlarına İYİ cevap
234 İzlenme, 0 Yorum

Mehmet Nuri Güneş'ten Çağrı
174 İzlenme, 0 Yorum

Yıl 2024: Özgür mahallesi!
143 İzlenme, 0 Yorum

Cantürk Alagöz'e seslendi
252 İzlenme, 0 Yorum
İstatistikler
Toplam: 2760311
Aktif: 23
Bugün: 524
Dün: 1669

İnsan Sağlığına Zarar Verebilecek Haşerelerle Mücadele ve İlk Yardım

“İnsan Sağlığına Zarar Verebilecek Haşerelerle Mücadele ve İlk Yardım” Toplantısı Yapıldı

Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü Mediko Sosyal Binası Konferans Salonu’nda “İnsan Sağlığına Zarar Verebilecek Haşerelerle Mücadele ve İlk Yardım” konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Üniversitemizde personel ve personel yakınlarına yönelik yapılan bilgilendirme toplantısına üniversitemizde görevli Doç. Dr. Celalettin Gözüaçık ve Öğr. Gör. Erkan Durar konuşmacı olarak katıldı.

Üniversitemiz Genel Sekreteri Öğr. Gör. Mehmet Kurt, akademik ve idari personelimiz ile ailelerinin katıldığı toplantıda bilgi veren Doç. Dr. Celalettin Gözüaçık, bölgemizde yaşayan haşerelerle mücadele ve ilk yardım konusunda bilgi verdi.

Zehirli yılan, akrep ve kenelere karşı korunma yolları anlatıldı

Özellikle zehirli yılan, akrep ve kenelere karşı korunma yolları ve ilk yardım konusunda bilgi veren Doç. Dr. Gözüaçık “Kampüs alanımızda karşılaştığımız bazı yılan türleri Koca engerek ve Ağrı engereğidir. Koca engerek yılanın sırt tarafı kahverengidir ve üzerinde, bazen belirsiz, iri koyu lekeler vardır. Karın tarafı pembemsi-beyazdır ve üzerinde dağınık siyah noktalar/lekeler bulunur. Kuyruk oldukça kısa olup, uca doğru aniden sivrileşir. Genel olarak fare gibi küçük kemiriciler, kertenkeleler, kuşlar, yılanlar ve çeşitli omurgasız hayvanlarla beslenirler. Bu Türkiye'nin en zehirli engereklerinden biridir. Sırtta, baştan kuyruğa kadar iç sarımsı ya da tuğla renginde olan büyük benekler bulunur. Bu benekler bazen birleşip baklava desenli, dalgalı ya da zikzaklı bir şerit oluşturur. Başın üzerinde küçük siyah benekler ve arka kısmından yanlara doğru sarkan iki büyük siyah benek bulunur. Zehirli yılan sokmalarında yapılması gereken ilkyardımı bilmek birçok bakımdan faydalı olacaktır ancak daha önemlisi yılana kendinizi hiç ısırtmamaktır. Öncelikle yılanlar insanlara durduk yere kesinlikle saldırmazlar, tersine kaçarlar. Bu bakımdan bir yılanla karşılaştığınızda eğer kaçmıyorsa onu rahatsız etmeden yanından geçebilirsiniz. Böyle bir durumda sopa ile yılanı rahatsız etmek veya taş atarak kaçırmaya çalışmak doğru davranışlar değildir. Yılanlar aşırı korkmadıkça, rahatsız edilmedikçe, köşeye sıkıştırılmadıkça ve üzerlerine basılmadıkça asla bir insanı ısırmazlar. Yılanlar genellikle harabe yerlerde, çalı altlarında ve bir yere öbek olarak yığılmış, saman, yada çalı çırpı altında saklandıklarından bu gibi yerlere çıplak elinizi sokmayınız. Önce bir sopa ile çalılarda gürültü yaparak yılanın kaçmasını sağlayınız.” dedi.

Yılan, akrep ve kenelere karşı sokmalarına karşı ilk yardım konusunda bilgi veren Öğr. Gör. Erkan Durar, bu gibi durumlarda hasta ya da yaralının rahat pozisyonda tutulması ve sakinleştirilmesi gerektiğini söyledi. İlk yardım konusunda ailelere ayrıntılı bilgi veren Öğr. Gör. Durar, yılan sokmalarında mümkün olduğu kadar çabuk tıbbi yardım almaya çalışılması gerektiğini ya da yaralının kımıldatılmadan sağlık kuruluşuna götürülmesi gerektiğini dile getirdi.

Haber tarihi: 05 / 07 / 2018
Haber Okunma: 1234
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: Iğdır Kayısısı:Hasat Öncesi/Sonrası İyi Tarım Uygulamaları Çalıştayı
Sonraki: ÖĞRENCİLERDEN YAŞLI ZİYARETLERİ




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Köşe Yazıları
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Fotoğraf Galerisi
Iğdır Resmi Siteler
Gazeteler

Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi