Gençlerle El Ele projesinin ilk deneme testi gerçekleşti.İşte sonuçlar! İstanbul Rumeli Üniversitesi olarak Balcı Vakfı ve Sürekli Eğitim Merkezinin ortaklığınd...           • Rektör, Gençlik ve Spor İl Müdürü ile Kız Öğrenci Yurdu’nu İnceledi Rektör Alma, Gençlik ve Spor İl Müdürü Recai Şahin ile Birlikte Şehit &...           • DSİ Toprak Kanalları Temizlemeye Başladı 2024 Yılı sulama sezonunun başlamasıyla birlikte Yeşil Iğdır Sulama Birliği sorumluluk sahasında y...           • Iğdır Üniversitesinin Kalite Yönetim Sistemi Bir Kez Daha Tescillendi Kurulduğu günden bu yana kendisini sürekli yenileyerek içinde bulunduğu ça...           • 3 Ağustos 'Ezidi Soykırımı Kurbanlarını Anma Günü' ilan edildi Ermenistan 3 Ağustos'un Ezidi Soykırımı Kurbanlarını Anma Günü olarak ilan etti. Ezidi m...           • BKİ Proje Başvuruları ELİS Üzerinden Online Yapılacak DAP Bölge Kalkınma İdaresi hinterlandında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının resmi yazı ile...           • Rektör Alma, Üniversite Personeli İle Bayramlaştı Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Spor Bilimleri Fakülte...           • YSK Tuzluca Belediye Başkanlığını Ahmet Sait Türkan'a Verdi 31 Mart yerel seçimlerin ardından itiraz konusu belediyelerden biri olan Tuzluca ilç...           • Medet Serhat'ın mezarına saldırıya ilişkin suç duyurusu yapıldı Katledilen avukat Medet Serhat’ın mezarına yönelik saldırıyı protesto eden hukuk ö...           • Rektör Alma, Kız Öğrenci Yurdu’nda Kalan Öğrencilerle Bayramlaştı Rektör Alma, Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Kız Öğrenci Yurdu’nda K...           
Site İçi Arama
Haber Arşiv
     
Reklam Alanı

Facebook

Son Videolar

Mezarlıklar ağaçlandırılıyor
24 İzlenme, 0 Yorum

Şeker pancarı ekimi başladı
45 İzlenme, 0 Yorum

Belediye personeline seslendi
125 İzlenme, 1 Yorum

Medet Serhat mezarına saldırı
98 İzlenme, 0 Yorum

M. Nuri Güneş makama geçti
148 İzlenme, 0 Yorum

GS/FB maçını izlemek istiyoruz
89 İzlenme, 0 Yorum

Asayiş ve Güvenlik Açıklaması
125 İzlenme, 0 Yorum

Tuzluca iradesi gasp edilemez
133 İzlenme, 0 Yorum

Validen anlamlı veda konuşması
109 İzlenme, 0 Yorum

STK'lardan Van tepkisi
190 İzlenme, 0 Yorum

Gündüz Güneş Halka Seslendi
323 İzlenme, 0 Yorum

Güneş: Böyle zulüm görülmedi
288 İzlenme, 0 Yorum

Kürt düşmanlarına İYİ cevap
242 İzlenme, 0 Yorum

Mehmet Nuri Güneş'ten Çağrı
180 İzlenme, 0 Yorum

Yıl 2024: Özgür mahallesi!
152 İzlenme, 0 Yorum
İstatistikler
Toplam: 2761412
Aktif: 16
Bugün: 559
Dün: 2733

Rektör Alma: Hedefimiz 2 Yıl İçinde Öğrenci Sayımızı On Bine Çıkartmak

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır FM Radyosunun canlı yayın konuğu oldu. Canlı yayın programında yeni açılan bölümler başta olmak üzere üniversitemize dair gelişmeleri aktaran rektörümüz, lisans ve önlisans eğitimi kapsamında 56 bölüm ve programın aktif olarak öğrenci alımı yaptığını ifade etti.

İki yıl içinde öğrenci sayımızı 10 bine çıkartmak istiyoruz

2017-2018 eğitim - öğretim yılında lisans ve önlisans olarak toplam öğrenci sayısının 6129’u bulduğunu ifade eden Rektör Alma, yeni eğitim döneminde ise üniversitemize ayrılan kontenjan sayısının 3346 olduğunu dile getirdi. Konuşmasının devamında, yeni açılan bölümlere gelecek öğrenci sayısının 960 olduğunun altını çizen rektörümüz, “2017-2018 yılında 15 yüksek lisans programı, 4 doktora programı açtık. Yeni eğitim - öğretim döneminde lisansüstü öğrenci kontenjanımız ise 600 civarında olacaktır. Biz, iki yıl içinde öğrenci sayımızı 10 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu anlamda tercih sürecinde öğrencilerimizi, üniversitemizin bölümleri ve sunduğu olanakları incelemeye davet ediyor; bilim, sanat ve kültür ile beslenen Iğdır Üniversitesine bekliyoruz” dedi.

Ayrıca artan öğrenci sayısıyla birlikte barınma sıkıntısının ortaya çıkmaması için çalışmalarının devam ettiğini belirten Rektör Alma, “1700 kişilik kız yurdu için Kredi Yurtlar Kurumu'na özel 30 dönümlük yer tahsis ettik. Kısa zaman içinde yurt temelleri atılacak. Erkek öğrencilerimiz için de 1500 kişilik yurt yapılması ile ilgili çalışmalarımız da bitti” dedi

Üniversiteyi yeşillendirme çalışmalarımız devam ediyor

Yeşil bir üniversite için çalışmalara devam ettiklerini belirten Rektör Alma, “Yılsonunda 22 milyonluk peyzaj çalışmalarımız bitmiş olacak. Böylelikle üniversite kampüsümüz yemyeşil bir görünüm kazanacak. Eskiden hepimizin bildiği gibi üniversitenin bulunduğu alan kup kuru bir yerdi; ama üniversitemizin kurulması ile birlikte bu alanları yeşillendirme çalışmalarına hız verdik” dedi.

Haber tarihi: 06 / 08 / 2018
Haber Okunma: 1054
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: Kışla Semt Sahası Bundan Sonra Sahaya Benzeyecek...
Sonraki: ÖĞRENCİLERDEN YAŞLI ZİYARETLERİ




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Köşe Yazıları
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Fotoğraf Galerisi
Iğdır Resmi Siteler
Gazeteler

Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi