DSİ Toprak Kanalları Temizlemeye Başladı 2024 Yılı sulama sezonunun başlamasıyla birlikte Yeşil Iğdır Sulama Birliği sorumluluk sahasında y...           • Iğdır Üniversitesinin Kalite Yönetim Sistemi Bir Kez Daha Tescillendi Kurulduğu günden bu yana kendisini sürekli yenileyerek içinde bulunduğu ça...           • 3 Ağustos 'Ezidi Soykırımı Kurbanlarını Anma Günü' ilan edildi Ermenistan 3 Ağustos'un Ezidi Soykırımı Kurbanlarını Anma Günü olarak ilan etti. Ezidi m...           • BKİ Proje Başvuruları ELİS Üzerinden Online Yapılacak DAP Bölge Kalkınma İdaresi hinterlandında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının resmi yazı ile...           • Rektör Alma, Üniversite Personeli İle Bayramlaştı Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Spor Bilimleri Fakülte...           • YSK Tuzluca Belediye Başkanlığını Ahmet Sait Türkan'a Verdi 31 Mart yerel seçimlerin ardından itiraz konusu belediyelerden biri olan Tuzluca ilç...           • Medet Serhat'ın mezarına saldırıya ilişkin suç duyurusu yapıldı Katledilen avukat Medet Serhat’ın mezarına yönelik saldırıyı protesto eden hukuk ö...           • Rektör Alma, Kız Öğrenci Yurdu’nda Kalan Öğrencilerle Bayramlaştı Rektör Alma, Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Kız Öğrenci Yurdu’nda K...           • Vali Ercan Turan'dan "Ramazan Bayramı" Mesajı Vali Ercan Turan Ramazan bayramı dolaysıyla bir mesaj yayınladı. Vali Ercan Turan Mesajında şunla...           • 12 yaşında başladığı dengbêjlikle kültürünü yaşatıyor! On iki yaşında dengbêjliğe başlayan, Ayşe Şan, Meryem Xanlardan ilham alan Herem Nergiz, &ld...           
Site İçi Arama
Haber Arşiv
     
Reklam Alanı

Facebook

Son Videolar

Şeker pancarı ekimi başladı
36 İzlenme, 0 Yorum

Belediye personeline seslendi
93 İzlenme, 1 Yorum

Medet Serhat mezarına saldırı
89 İzlenme, 0 Yorum

M. Nuri Güneş makama geçti
136 İzlenme, 0 Yorum

GS/FB maçını izlemek istiyoruz
82 İzlenme, 0 Yorum

Asayiş ve Güvenlik Açıklaması
118 İzlenme, 0 Yorum

Tuzluca iradesi gasp edilemez
123 İzlenme, 0 Yorum

Validen anlamlı veda konuşması
100 İzlenme, 0 Yorum

STK'lardan Van tepkisi
181 İzlenme, 0 Yorum

Gündüz Güneş Halka Seslendi
314 İzlenme, 0 Yorum

Güneş: Böyle zulüm görülmedi
281 İzlenme, 0 Yorum

Kürt düşmanlarına İYİ cevap
233 İzlenme, 0 Yorum

Mehmet Nuri Güneş'ten Çağrı
173 İzlenme, 0 Yorum

Yıl 2024: Özgür mahallesi!
142 İzlenme, 0 Yorum

Cantürk Alagöz'e seslendi
251 İzlenme, 0 Yorum
İstatistikler
Toplam: 2760225
Aktif: 30
Bugün: 220
Dün: 1669

Bakan Akar, Iğdır 5’inci Hudut Alay Komutanlığını Denetlemeye Geldi

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere Iğdır’daki 5’inci Hudut Alay Komutanlığını ziyaret etti.

Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı'nda 3’üncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş ve diğer yetkililerce karşılanan Bakan Akar, askeri helikopterlerle 5’inci Hudut Alay Komutanlığı'na geldi. Burada 9’uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı ve diğer yetkililerin karşıladığı Bakan Akar, tören mangasını selamlamayı müteakip birlik şeref defterini imzalayarak çalışmalara ilişkin detaylı bilgi aldı. "İran sınırından Türkiye'ye karşı gerek terörist faaliyetler, geçişler, gerekse düzensiz göç çerçevesinde yasa dışı geçiş teşebbüsleri var" diyen Bakan Akar, bunlara karşı alınması gereken tedbirlerin aksaksız yerine getirilmesinin önemine değindi. Yapılan çalışmalarda bilginin, koordinasyonun ve tecrübenin önemine değinen Akar, şunları söyledi:

"Çalışmalarımızla ülkemizin beklentilerine cevap vermemiz lazım. Sizlerden beklentimiz 'Hudutlarımızın aşılmazlığı, geçilmezliği'dir. Esas olan budur. İster terörist olsun ister düzensiz göç olsun sonuçta hepsi yasa dışı bir geçiş demektir. Bunlara karşı elimizdeki imkânları en etkin şekilde kullanacağız ve bu geçişleri her türlü imkânı kullanarak sıfırlayacağız. Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Millî Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri çok büyük emekler harcadı, çok büyük yatırımlar yaptı. İhtiyaç duyulan ilave birlikler tahsis edilerek burası son derece güçlendirildi. Hudutların emniyetini tam olarak sağlamak için bugüne kadar elimizden gelen neyse tam olarak yaptık, bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla 'hudut namustur' anlayışı içinde yapmaya devam edeceğiz."

Öte yandan Bakan Akar’a eşlik eden Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar’ın 1999-2001 yılları arasında 5’inci Hudut Alay Komutanı olarak Iğdır’da görev yaptığı ve Albay rütbesindeki fotoğrafının birliğin şeref salonunda yer aldı görüldü.

Haber tarihi: 07 / 06 / 2019
Haber Okunma: 2637
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: Pervin Buldan Iğdır'da Konuştu: 23 Haziran’da Bir Kez Daha Kazanacağız
Sonraki: Kurtuluşun 103 Yılı Kutlu Olsun: Tarihi Belgelerde Iğdır'ın Kurtuluşu




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Köşe Yazıları
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Fotoğraf Galerisi
Iğdır Resmi Siteler
Gazeteler

Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi