YSK Tuzluca Belediye Başkanlığını Ahmet Sait Türkan'a Verdi 31 Mart yerel seçimlerin ardından itiraz konusu belediyelerden biri olan Tuzluca ilç...           • Medet Serhat'ın mezarına saldırıya ilişkin suç duyurusu yapıldı Katledilen avukat Medet Serhat’ın mezarına yönelik saldırıyı protesto eden hukuk ö...           • Rektör Alma, Kız Öğrenci Yurdu’nda Kalan Öğrencilerle Bayramlaştı Rektör Alma, Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Kız Öğrenci Yurdu’nda K...           • Vali Ercan Turan'dan "Ramazan Bayramı" Mesajı Vali Ercan Turan Ramazan bayramı dolaysıyla bir mesaj yayınladı. Vali Ercan Turan Mesajında şunla...           • 12 yaşında başladığı dengbêjlikle kültürünü yaşatıyor! On iki yaşında dengbêjliğe başlayan, Ayşe Şan, Meryem Xanlardan ilham alan Herem Nergiz, &ld...           • Medet Serhat'ın mezarına dönük saldırı protesto edildi: IŞİD zihniyetidir Avukat Medet Serhat'ın mezarına yapılan saldırı protesto edildi: 'Bu zihniyet IŞİD zihniyetidir' ...           • CHP Tuzluca Adayı Cemal Kurnaz'da Kamuoyuna Kıymetli Hemşerilerim, Bildiğiniz üzere 31 Mart 2024 Yerel Yönetimler seçimleri ...           • Mustafa Alagöz: Avludaki Tavus Kuşu Iğdır Ovası’nın Ermenistan’a bakan bir köyünde doğdum. Çocukluğum bu ...           • AV. Yusuf Aslan: Yüksek Seçim Kurulu, Halkın Huzurunu Bozuyor Yüksek Seçim Kurulu, Kanunları Değil AKP Hukukunu Uyguluyor 298 Sayılı Kanun’...           • Aralık Kaymakamından Jandarma ve Emniyete Bayram Ziyareti Iğdır’ın Aralık ilçesi Kaymakamı Fatih Özcan İlçe Jandarma Komutanlığı ve...           
Site İçi Arama
Haber Arşiv
     
Reklam Alanı

Facebook

Son Videolar

Medet Serhat mezarına saldırı
65 İzlenme, 0 Yorum

M. Nuri Güneş makama geçti
96 İzlenme, 0 Yorum

GS/FB maçını izlemek istiyoruz
63 İzlenme, 0 Yorum

Asayiş ve Güvenlik Açıklaması
97 İzlenme, 0 Yorum

Tuzluca iradesi gasp edilemez
103 İzlenme, 0 Yorum

Validen anlamlı veda konuşması
83 İzlenme, 0 Yorum

STK'lardan Van tepkisi
163 İzlenme, 0 Yorum

Gündüz Güneş Halka Seslendi
188 İzlenme, 0 Yorum

Güneş: Böyle zulüm görülmedi
164 İzlenme, 0 Yorum

Kürt düşmanlarına İYİ cevap
209 İzlenme, 0 Yorum

Mehmet Nuri Güneş'ten Çağrı
155 İzlenme, 0 Yorum

Yıl 2024: Özgür mahallesi!
120 İzlenme, 0 Yorum

Cantürk Alagöz'e seslendi
231 İzlenme, 0 Yorum

Nuri Güneş'ten Alagöz'e tepki
300 İzlenme, 0 Yorum
İstatistikler
Toplam: 2758548
Aktif: 42
Bugün: 1717
Dün: 1604

Serdar Ünsal: Azerbaycan'ın Bağımsızlık Yıl Dönümü Kutlu Olsun

TADDEF (Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu) Genel başkan yardımcısı ve Iğdır Azerbaycan Evi Derneği başkanı Serdar Ünsal, Azerbaycan'ın Bağımsızlığına Kavuşmasının 28. Yıl dönümüne İlişkin Mesaj yayınladı.

Ünsal mesajında, “Bugün 18 Ekim, Azerbaycan'ın Bağımsızlık Günü olarak kutlanıyor. 20. yüzyılın sonlarında Sovyetler Birliği yıkıldıktan sonra oluşan elverişli tarihi ortam ve kaderin bahşettiği fırsat sonucunda Azerbaycan halkı 20. yüzyılda ikinci kez bağımsızlık bayrağını kaldırdı. Bu, Azerbaycan Türklerinin siyasi tarihinde 20. yüzyıldaki ikinci parlak zaferi idi. Rusya’ da ki demokratik güçlerin faaliyeti sonucunda devletlerde de merkezden kaçma, kendi egemenliğine kavuşma istekleri karşısı alınamaz bir noktaya ulaşmıştı. Böyle bir ortamda Azerbaycan Cumhuriyeti Ali Sovyet’inin halkın talebi ile çağrılmış olağanüstü toplantısında 30 Ağustos 1991 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyetini bağımsızlığına kavuşmasına ilişkin bildiri kabul edildi. Azerbaycan Cumhuriyeti Ali Sovyet’inin 18 Ekim 1991 tarihli toplantısında Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Devlet Bağımsızlığı hakkında Anayasa Senedi oy birliğiyle kabul edildi. Azerbaycan’da 29 Aralık’ta halk oylaması yapıldı. Referandum bültenine bir soru yazılmıştı: ‘Siz Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Bağımsızlığı hakkında Azerbaycan Cumhuriyeti Yüksek Sovyet’inin kabul ettiği Anayasa Senedini beğeniyor musunuz?’ Azerbaycan halkı oy birliğiyle Azerbaycan'ın bağımsızlığından yana oldu. Mayıs 1992 tarihinde Milli Meclis tarafından Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Marşı (müziği Üzeyir Hacıbeyov’un, sözleri Ahmet Cevad’ın), az sonra üç renkli bayrak, içinde alev olan sekiz köşeli yıldız resimli devlet arması onaylandı. 18 Ekim 1991 tarihinden beri Azerbaycan egemen bir ülkedir ve halk bunu bir bayram olarak kutluyor“ görüşlerine yer verdi.

Ünsal, “Bugün Azerbaycan bölgede gelişen ve güçlenen bir devlet olmuştur. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev sayesinde gittikçe de güçleniyor. En büyük sorun Ermenistan'la yaşanan çatışma ve işgal edilen topraklardır.

Haber tarihi: 17 / 10 / 2019
Haber Okunma: 714
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: Bebeklerde Tortikollis Tehlikesi
Sonraki: Kurtuluşun 103 Yılı Kutlu Olsun: Tarihi Belgelerde Iğdır'ın Kurtuluşu




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Köşe Yazıları
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Fotoğraf Galerisi
Iğdır Resmi Siteler
Gazeteler

Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi