DSİ Toprak Kanalları Temizlemeye Başladı 2024 Yılı sulama sezonunun başlamasıyla birlikte Yeşil Iğdır Sulama Birliği sorumluluk sahasında y...           • Iğdır Üniversitesinin Kalite Yönetim Sistemi Bir Kez Daha Tescillendi Kurulduğu günden bu yana kendisini sürekli yenileyerek içinde bulunduğu ça...           • 3 Ağustos 'Ezidi Soykırımı Kurbanlarını Anma Günü' ilan edildi Ermenistan 3 Ağustos'un Ezidi Soykırımı Kurbanlarını Anma Günü olarak ilan etti. Ezidi m...           • BKİ Proje Başvuruları ELİS Üzerinden Online Yapılacak DAP Bölge Kalkınma İdaresi hinterlandında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının resmi yazı ile...           • Rektör Alma, Üniversite Personeli İle Bayramlaştı Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Spor Bilimleri Fakülte...           • YSK Tuzluca Belediye Başkanlığını Ahmet Sait Türkan'a Verdi 31 Mart yerel seçimlerin ardından itiraz konusu belediyelerden biri olan Tuzluca ilç...           • Medet Serhat'ın mezarına saldırıya ilişkin suç duyurusu yapıldı Katledilen avukat Medet Serhat’ın mezarına yönelik saldırıyı protesto eden hukuk ö...           • Rektör Alma, Kız Öğrenci Yurdu’nda Kalan Öğrencilerle Bayramlaştı Rektör Alma, Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Kız Öğrenci Yurdu’nda K...           • Vali Ercan Turan'dan "Ramazan Bayramı" Mesajı Vali Ercan Turan Ramazan bayramı dolaysıyla bir mesaj yayınladı. Vali Ercan Turan Mesajında şunla...           • 12 yaşında başladığı dengbêjlikle kültürünü yaşatıyor! On iki yaşında dengbêjliğe başlayan, Ayşe Şan, Meryem Xanlardan ilham alan Herem Nergiz, &ld...           
Site İçi Arama
Haber Arşiv
     
Reklam Alanı

Facebook

Son Videolar

Şeker pancarı ekimi başladı
37 İzlenme, 0 Yorum

Belediye personeline seslendi
97 İzlenme, 1 Yorum

Medet Serhat mezarına saldırı
90 İzlenme, 0 Yorum

M. Nuri Güneş makama geçti
137 İzlenme, 0 Yorum

GS/FB maçını izlemek istiyoruz
83 İzlenme, 0 Yorum

Asayiş ve Güvenlik Açıklaması
119 İzlenme, 0 Yorum

Tuzluca iradesi gasp edilemez
124 İzlenme, 0 Yorum

Validen anlamlı veda konuşması
101 İzlenme, 0 Yorum

STK'lardan Van tepkisi
182 İzlenme, 0 Yorum

Gündüz Güneş Halka Seslendi
315 İzlenme, 0 Yorum

Güneş: Böyle zulüm görülmedi
282 İzlenme, 0 Yorum

Kürt düşmanlarına İYİ cevap
234 İzlenme, 0 Yorum

Mehmet Nuri Güneş'ten Çağrı
174 İzlenme, 0 Yorum

Yıl 2024: Özgür mahallesi!
143 İzlenme, 0 Yorum

Cantürk Alagöz'e seslendi
252 İzlenme, 0 Yorum
İstatistikler
Toplam: 2760305
Aktif: 24
Bugün: 498
Dün: 1669

20 Yanvar Şehitleri, İstad Merkezinde Anıldı

20 Yanvar(Ocak) Şehitleri, İSTAD-İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği merkezinde, düzenlenen fotoğraf sergisi ve “BAĞIMSIZLIĞA GİDEN YOL 20 YANVAR “konulu panelle anıldı.

Çok sayıda seçkin davetli ve basın mensubunun katıldığı panele ilgi büyüktü. Sunumunu, İSTAD Başkan Yardımcısı Araştırmacı Yazar Metin Yıldırım’ın yaptığı panel, şehitler için saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşlarının okunması ile başladı. Panelin açılış konuşmasını yapan İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu; ”20 Yanvar aslında Azerbaycan Türkleri’nin bağımsızlık günüdür. SSCB tarafından işgal edilen Azerbaycan, maalesef 70 yıl esaret altında ve zulümlere maruz kalmıştır. Ancak bu esarete rağmen, Azerbaycan halkı bağımsızlık ruhunu asla kayıp etmemiştir. 70 yıl sonra da olsa, ‘20 Yanvar Günü’ bu esarete son vermiştir. 20 Yanvar, Azerbaycan halkının tarihine, kanlı facia olarak yazıldığı gibi, günümüzde Azerbaycan halkının tarihine“MİLLİ KAHRAMANLIK GÜNÜ” olarak da yazılmıştır. 1918’de Şark’ın ilk Türk Cumhuriyeti olan Azerbaycan, maalesef iki yıl sonra bağımsızlığını kaybetmiş ve 20 Yanvar1990, hadiselerinden sonra tekrar bağımsız olmuştur. Bağımsızlık isteyen Azerbaycan halkı, SSCB tankları karşısında vücudunu siper etmiş, haksızlık karşısında vatanın bağımsızlığını tüm dünyaya duyurmuştur.

Azerbaycan, Ruslar için o kadar önemliydi ki, Azerbaycan'ı kaybetmek istemeyen Ruslar, 62 bin askerle Azerbaycan'a müdahale etmiş, çıkan olaylarda yüzlerce Azerbaycan Türkü katledilmiştir. Dünya ile irtibatı kesilen Azerbaycan ablukası, yaklaşık bir yıl sürmüştür. Tüm bu zorluklara rağmen Azerbaycan, 18 Ekim 1991’de bağımsızlığını dünyaya ilan etmiştir. Azerbaycan’da yakılan bu bağımsızlık meşalesi, Sovyetler Birliği'nin de dağılmasına vesile olmuştur. Azerbaycan’ın Bağımsızlığını tanıyan ilk ülke ise Türkiye Cumhuriyeti'dir. O gün orada şehit olan 137 Türk evladı, bağımsız Azerbaycan Devleti'nin temelini atmış ve güçlenmesine vesile olmuşlardır. Azerbaycan’ın bağımsızlığı aynı zamanda diğer halkların bağımsızlığına da yol açmıştır. İSTAD’da düzenlenen bu konferansa katılan ve destek veren herkese teşekkür eder saygılar sunarım” dedi.

Düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan TBMM , Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, İyi Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Azerbaycan Kıbrıs Cemiyet Başkanı Orhan Hasanoğlu, Adana Türkiye Azerbaycan Derneği Başkanı Av. Yakup Bulut, AraştırmacıYazar Mehmet Ali Taner, Gazeteci Sevda Zülfigarlı ve 20 Yanvar tarihi tanıkları, birer konuşma yaparak günün anlam ve önemini vurguladılar.

Haber tarihi: 20 / 01 / 2020
Haber Okunma: 829
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: Şiyar Arvan İle Miran Akkuş'un Sünnet Şölenleri Görülmeye Değerdi
Sonraki: Kurtuluşun 103 Yılı Kutlu Olsun: Tarihi Belgelerde Iğdır'ın Kurtuluşu




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Köşe Yazıları
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Fotoğraf Galerisi
Iğdır Resmi Siteler
Gazeteler

Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi