Rektör Alma, 23 Nisan'da Koltuğunu Minik Melek’e Devretti Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, 23 Nisan Ulusal Egemenlik v...           • Eşbaşkan Güneş, Zabıta Müdürlülüğüne Ali Serdar Bayat’ı atadı Iğdır Belediyesinin Yeni Zabıta Müdürü Ali Serdar Bayat oldu. Iğdır Belediye Eşbaş...           • Bahar Moduna Geçişinizi Kolaylaştıracak Beslenme Önerileri Bahar geldi doğada çiçekler açtı. Bu dönemde doğa değişirken bize de v&u...           • DEM Parti: Bayrak ve marş istismarına dayalı siyaset dönemi bitti DEM Parti: Bayrak ve marş istismarına dayalı siyaset dönemi miadını doldurdu İktidarın se&cc...           • Gençlerle El Ele projesinin ilk deneme testi gerçekleşti.İşte sonuçlar! İstanbul Rumeli Üniversitesi olarak Balcı Vakfı ve Sürekli Eğitim Merkezinin ortaklığınd...           • Rektör, Gençlik ve Spor İl Müdürü ile Kız Öğrenci Yurdu’nu İnceledi Rektör Alma, Gençlik ve Spor İl Müdürü Recai Şahin ile Birlikte Şehit &...           • DSİ Toprak Kanalları Temizlemeye Başladı 2024 Yılı sulama sezonunun başlamasıyla birlikte Yeşil Iğdır Sulama Birliği sorumluluk sahasında y...           • Iğdır Üniversitesinin Kalite Yönetim Sistemi Bir Kez Daha Tescillendi Kurulduğu günden bu yana kendisini sürekli yenileyerek içinde bulunduğu ça...           • 3 Ağustos 'Ezidi Soykırımı Kurbanlarını Anma Günü' ilan edildi Ermenistan 3 Ağustos'un Ezidi Soykırımı Kurbanlarını Anma Günü olarak ilan etti. Ezidi m...           • BKİ Proje Başvuruları ELİS Üzerinden Online Yapılacak DAP Bölge Kalkınma İdaresi hinterlandında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının resmi yazı ile...           
Site İçi Arama
Haber Arşiv
     
Reklam Alanı

Facebook

Son Videolar

Mezarlıklar ağaçlandırılıyor
44 İzlenme, 0 Yorum

Şeker pancarı ekimi başladı
63 İzlenme, 0 Yorum

Belediye personeline seslendi
169 İzlenme, 1 Yorum

Medet Serhat mezarına saldırı
113 İzlenme, 0 Yorum

M. Nuri Güneş makama geçti
168 İzlenme, 0 Yorum

GS/FB maçını izlemek istiyoruz
105 İzlenme, 0 Yorum

Asayiş ve Güvenlik Açıklaması
144 İzlenme, 0 Yorum

Tuzluca iradesi gasp edilemez
157 İzlenme, 0 Yorum

Validen anlamlı veda konuşması
128 İzlenme, 0 Yorum

STK'lardan Van tepkisi
206 İzlenme, 0 Yorum

Gündüz Güneş Halka Seslendi
341 İzlenme, 0 Yorum

Güneş: Böyle zulüm görülmedi
322 İzlenme, 0 Yorum

Kürt düşmanlarına İYİ cevap
260 İzlenme, 0 Yorum

Mehmet Nuri Güneş'ten Çağrı
194 İzlenme, 0 Yorum

Yıl 2024: Özgür mahallesi!
165 İzlenme, 0 Yorum
İstatistikler
Toplam: 2763928
Aktif: 15
Bugün: 357
Dün: 2835

Vekil Eksik: İnsan Sağlığı Tweet İle Olmaz, Hastaneleri Açın

Şehir hastanesinin açılması ile kapatılan 6 hastanenin açılması gerektiğini söyleyen HDP Iğdır Milletvekili Dr. Habip Eksik, “Sağlık Bakanı ciddiyetsiz bir tavır ile her gün tweet atıyor, insan sağlığı tweet ile olmaz, uzun süreli politikalarla olur. Kapatılan hastaneler bir an önce açılmalı” dedi.

Hastanemi Açın Platformu (HAP), Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nin açılması ile kapatılan 6 hastanenin yeniden açılması talebiyle açıklama yaptı. Kapatılan hastanelerden Yüksek İhtisas Hastanesi önünde yapılan açıklamaya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Gamze Taşçıer, Murat Emir ile Hakların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Habip Eksik ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

HAP Sözcüsü Bayazıt İlhan, kapatılan hastanelerin Ankara için tarihi önemi olduğunu vurgulayarak, “Ankara'da yaklaşık 120 örgütün birleştiği HAP, hastanelerimizin tarihi kimlikleri korunarak tekrardan açılmasını talep ediyor. Ankara'da kapatılan bazı hastanelerin Kovid-19 klinikleri olarak tekrar açılacağı bilgisini aldık, bu durumun Ankara'da vakaların yoğunlaşmasının bir göstergesi. Biz bu hastanelerimizi tamamen açılmasını istiyoruz” dedi.

Taşçıer: Amansız Fakatsız Açılmalı

Salgınla mücadeleye kapatılan hastaneler ile başlandığını ifade eden CHP Milletvekili doktor Gamze Taşçıer, kapatılan hastanelere ulaşımın kolay olduğunu söyledi. Salgın başlamadan önce hastanelerin açılması talebinde bulunduklarını hatırlatan Taşçıer, “Kapatılan hastaneler açılsaydı, salgın ile daha iyi mücadele edecektik. Yetkililere sesleniyoruz, bazılarını açacaklarını söylediler. Amasız, fakatsız,  inatlaşmadan vazgeçip hepsini açmaları lazım. Sesimize kulak verip, inadınızdan bir an önce vazgeçin” şeklinde konuştu.

Emir: Açıklanan Vakalara Kimse İnanmıyor

CHP Milletvekili doktor Murat Emir, şehir hastanesinin uzaklığına dikkati çekti. Mamak’ta kalp krizi geçiren bir hastanın şehir hastanesine gidene kadar yaşamını yitirdiğini söyleyen Emir, devlet hastanelerinin şehir hastanelerine hasta bulmak için kapandığını dile getirdi. Pandemi hastanelerinin nitelikli bir şekilde hizmet vermediğini ifade eden Emir, şunları söyledi: “Pandemi konusunda yanlış rakamlarla vakit kaybettik, kimse inanmıyor, gerçek kat be kat üzerinde. Bütüncül bir politika olmadan pandemi ile mücadele etmek mümkün değil, yoğun bakımlar doldu artık bu hastaneleri açın.”

Eksik: Tweet İle Olmaz

Salgına karşı yürütülen mücadelenin büyütülmesi gerektiğinin altını çizen HDP Milletvekili Habip Eksik ise Sağlıkta Dönüşüm Programı ile sağlık sektöründe rant döneminin başladığını ifade etti. İktidarın kendi yandaşlarına sağlık firmalarını peşkeş çektiğini söyleyen Eksik, şehir hastanelerin açılması ile yurttaşların mağdur olduğunu söyledi. Vaka sayılarının arttığı bir dönemde hastanelerin kapalı olmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Eksik, “AKP bu kurumları inşaat firmalarına peşkeş çekiyor. Buradan tekrar sesleniyoruz: Halkımızın zenginlikleri olan bu hastanelere sahip çıkmalı. Sağlık Bakanı ciddiyetsiz bir tavır ile her gün tweet atıyor, insan sağlığı tweet ile olmaz uzun süreli politikalar ile olur. Gelin bu hastaneleri halkın hizmetine açın” dedi. (MA)

Haber tarihi: 02 / 09 / 2020
Haber Okunma: 613
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: Yeni Koronavirüs Tedbirleri Açıklandı
Sonraki: Kurtuluşun 103 Yılı Kutlu Olsun: Tarihi Belgelerde Iğdır'ın Kurtuluşu




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Köşe Yazıları
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Fotoğraf Galerisi
Iğdır Resmi Siteler
Gazeteler

Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi