Sosyal Güvenlik Haftası Kutlanıyor! Her yıl 16 Mayıs’ı içine alan hafta, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından Sos...           • Hükümet Açıkladı: Kamuda Dijitalleşerek Tasarruf Etme Dönemi Başladı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 8 başlıktan oluşa...           • İHD ve KESK'ten '15 Mayıs Kürt Dil Bayramı' Açıklaması İnsan Hakları Derneği (İHD) Iğdır İl Temsilciliğinde, 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı nedeniyle bir...           • Seracılık Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor! Iğdır Üniversitesinde İhtisaslaşma Kapsamında Seracılık Çalışmaları Hız Kesmeden Devam...           • Dilan Calayır Resim Yarışmasında Türkiye Birincisi Oldu Tuzluca Şehit Polis Mehmet Bora Tayfur Ortaokulu özel eğitim 5. Sınıf öğrencisi Dilan Ca...           • 14 Mayıs Dünya Çiftçi Günü “Çiftçi Buluşması” İle Kutlandı “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü" İl Tarım ve Orman Müdü...           • “Ağız Bakımında Doğru Sanılan Yanlışlar” Konulu Konferans Düzenlendi Iğdır Üniversitesinde, “Ağız Bakımında Doğru Sanılan Yanlışlar” Konulu Konferans ...           • Su verimliliği kapsamında eğitim ve etkinlikler devam ediyor Su Verimliliği Etkinlikleri Kapsamında Eğitim ve Etkinlikler Devam Ediyor.. 'Su-Çocuk Bulu...           • IĞDIR VE SEKİZ İL İÇİN SEL UYARISI Meteoroloji, Iğdır’ın da aralarında bulunduğu 9 il için sel ve su baskını uyarısı yap...           • Iğdır Düşünce Otağı Ali Şeriati'nin din ve toplum anlayışını konuştu Iğdır Düşünce Otağı’nın oluşmasından büyük emeği geçen Dr. Mehmet...           
Site İçi Arama
Haber Arşiv
     
Reklam Alanı

Facebook

Son Videolar

Kadın-Erkek eşitliği soruldu
24 İzlenme, 0 Yorum

Kürt Dil Bayramı Kutlu Olsun!
23 İzlenme, 0 Yorum

Belediye böyle borç görmedi!
48 İzlenme, 0 Yorum

Asayiş ve güvenlik toplantısı
53 İzlenme, 0 Yorum

Eğitimcilerin şiddet isyanı
63 İzlenme, 0 Yorum

Iğdır'da 1 Mayıs coşkusu
122 İzlenme, 0 Yorum

Efe Tabak 1 Mayıs konuşması
118 İzlenme, 0 Yorum

Huzurun sesi Karasu Bulakbaşı
211 İzlenme, 0 Yorum

AMEDSPOR ŞAMPİYON!
229 İzlenme, 0 Yorum

Hun: Tarla ve bahçeler susuz
149 İzlenme, 0 Yorum

Iğdır'da 23 Nisan Halayı
162 İzlenme, 0 Yorum

Mezarlıklar ağaçlandırılıyor
170 İzlenme, 0 Yorum

Şeker pancarı ekimi başladı
202 İzlenme, 0 Yorum

Belediye personeline seslendi
405 İzlenme, 1 Yorum

Medet Serhat mezarına saldırı
356 İzlenme, 0 Yorum
İstatistikler
Toplam: 2788890
Aktif: 34
Bugün: 1494
Dün: 1963

GAZİANTEP’TEKİ İNSANLIK DÜŞMANI KATLİAMI LANETLİYORUZ

G.Antep’te Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'nde Siirt Pervari’den partililerimizin düğününe yönelik insanlık düşmanı terör saldırısı sonucunda şu ana kadar 50 yurttaşımız yaşamını yitirdi, 100’e yakın yaralı var. Acımız çok büyük.

Bu saldırıyı düzenleyenleri, arkasındaki güçleri ve destekleyen zihniyeti en sert biçimde kınıyor ve lanetliyoruz. Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve halklarımıza başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Bu saldırı 2015 yılı Haziran ayında partimize yönelik Adana, Mersin ve Diyarbakır bombalamalarının; 20 Temmuz 2015’teki Suruç ve 10 Ekim 2015’teki Ankara Barış Mitingi katliamının bir benzeridir.

G.Antep yıllardır adım adım bir IŞİD yuvası haline getirilmiştir. Bu ilimizde yaşayanlar uzun süredir üyeleri, silah yığınakları ve faaliyetleri ile IŞİD’in gövde gösterisi yaptığı bir ortamı soluyordu. 10 Ekim Ankara Barış Mitingi katliamını düzenleyenlerin G.Antep’te bir ‘Kürt düğünü’ne saldırı planı hazırladığı iddianamelerde yer almıştır. Ancak ne yazık ki, siyasi iktidar bu planları engellemek için gerekli adımları tüm uyarılara rağmen atmamıştır.

KCK’nin müzakere ve çözüm deklarasyonu açıkladığı günün akşamında, Kürt yurttaşlarımızın düğününe yönelik bu saldırının zamanlaması son derece manidardır. Hatırlarsak bundan aylar önce, 10 Ekim 2015’te Ankara Barış Mitingi’nde patlayan canlı bombalar da KCK’nin çatışmasızlık ilanının üzerine gelmişti. Ortalık kana bulanmış, barış ve çözümün konuşulması ve tartışılması engellenmiş, hızla herkesin bu ortamdan uzaklaşması sağlanmıştı.

Siyasi iktidarın kullandığı nefret dili ve söylemi, demokratik siyaset alanında yarattığı ayrımcılık bu tür saldırılar için uygun zemin yaratmaktadır. Kürt karşıtlığını ve düşmanlığını besleyenlerin, teşvik edenlerin vebali çok büyüktür.

Bu saldırı barış ve çözüm konusunda ısrarlı ve kararlı olanlara; demokrasi, eşitlik, özgürlük ve adalet için mücadele edenlere yöneltilmiştir. Barış dilinin, söyleminin ve faaliyetinin yaygınlaşmaması, başarıya ulaşmaması için planlanmıştır.

Bu saldırı da göstermiştir ki, IŞİD barbarlığına karşı mücadelede birlikte davranmak son derece önemlidir. Türkiye’de vicdanını ve onurunu yitirmemiş bütün insanlar yaşanan acıyı yüreğinde hissetmektedir. Bu zor günleri onlarla ve barış isteyenlerin dayanışmasıyla, birliğiyle aşacağız.

Bir kez daha yitirdiğimiz yurttaşlarımıza rahmet, ailelerine ve halklarımıza başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Halkların Demokratik Partisi – HDP

Merkez Yürütme Kurulu - MYK

Haber tarihi: 21 / 08 / 2016
Haber Okunma: 1322
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: DAP’TAN HAYVANCILIĞA İÇME SUYU DESTEĞİ…
Sonraki: AK PARTİ IĞDIR İL BAŞKANI AHMET TUTULMAZ, “PKK VE PYD'Yİ LANETLİYORUZ”




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Köşe Yazıları
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Fotoğraf Galerisi
Iğdır Resmi Siteler
Gazeteler

Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi