Ülkemizin Üzerine Bocalanan Çöl Tozları Yararlı mı, Zararlı mı? Hemen her yıl İlkbaharda ve Sonbaharda çoğunlukla bu dönemlerde periyodik olarak kayna...           • AMEDSPOR ŞAMPİYON! BYE BYE HAPPİNESS Deplasmanda konuk olduğu Somaspor'u Oktay Aydın'ın golüyle 1-0 mağlup eden Amedspor, TFF 1.Li...           • “27 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Günü” Kutlandı Iğdır Üniversitesinde, “27 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Günü” Ku...           • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ermeni Patrikliği'ne taziye mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan 2012 yılından bu yana Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna...           • Su verimliliği için okullarda farkındalık eğitimleri veriliyor Su Verimliliği Seferberliği Kapsamında Okullarda Farkındalık Eğitimleri veriliyor. Tarım ve Orman...           • ABD'deki Üniversite Öğrencilerine Uygulanan Şiddete Kınama Iğdır Üniversitesinden ABD'deki Üniversite Öğrencilerine Uygulanan Şiddete Kınama ...           • Milletvekili Yılmaz Hun: Iğdır’da tarla ve bahçeler susuz..! Vekil Hun: Iğdır’da tarla ve bahçeler susuz, İşçilerin maaşı düzeltilmeli...           • Hibe Destekli Sebze Fidesi ve Soya Tohumu Dağıtımı Yapıldı İl Tarım Müdürlüğünün hazırladığı ve Bakanlık ve Iğdır İl Özel İdare...           • Tuzluca’da Buzağı, kuzu ve oğlak güzellik yarışması düzenlendi İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Tuzluca İlçe Tarım ve Orman Müd&uu...           • IPARD III programı ve I. Başvuru bilgilendirme toplantısı yapıldı IPARD III programı ve I. Başvuru çağrı dönemine yönelik bilgilendirme toplantısı ...           
Site İçi Arama
Haber Arşiv
     
Reklam Alanı

Facebook

Son Videolar

AMEDSPOR ŞAMPİYON!
28 İzlenme, 0 Yorum

Hun: Tarla ve bahçeler susuz
48 İzlenme, 0 Yorum

Iğdır'da 23 Nisan Halayı
60 İzlenme, 0 Yorum

Mezarlıklar ağaçlandırılıyor
75 İzlenme, 0 Yorum

Şeker pancarı ekimi başladı
97 İzlenme, 0 Yorum

Belediye personeline seslendi
242 İzlenme, 1 Yorum

Medet Serhat mezarına saldırı
148 İzlenme, 0 Yorum

M. Nuri Güneş makama geçti
208 İzlenme, 0 Yorum

GS/FB maçını izlemek istiyoruz
146 İzlenme, 0 Yorum

Asayiş ve Güvenlik Açıklaması
178 İzlenme, 0 Yorum

Tuzluca iradesi gasp edilemez
197 İzlenme, 0 Yorum

Validen anlamlı veda konuşması
159 İzlenme, 0 Yorum

STK'lardan Van tepkisi
235 İzlenme, 0 Yorum

Gündüz Güneş Halka Seslendi
378 İzlenme, 0 Yorum

Güneş: Böyle zulüm görülmedi
360 İzlenme, 0 Yorum
İstatistikler
Toplam: 2769777
Aktif: 36
Bugün: 170
Dün: 1851

YSK Tuzluca Belediye Başkanlığını Ahmet Sait Türkan'a Verdi

31 Mart yerel seçimlerin ardından itiraz konusu belediyelerden biri olan Tuzluca ilçesi Belediye Başkanlığı önceki Başkan ve Ak Parti belediye başkan adayı Ahmet Sait Sadrettin Türkan’a verildi. 

31 Mar seçimlerinde Belediye Başkanlık seçimini kazanan Cemal Kurnaz’ın YSK kararı ile başkanlığı iptal edilerek Ak Parti adayına varildi. 
 
Dün bir gurupla belediyeye gidip başkanlık koltuğuna oturan Ahmet Sait Sadrettin Türkan, sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

“Değerli hemşerilerim, aziz Tuzluca halkı; tüm siyasi partiler seçim sonrası İl ve İlçe seçim başkanlıklarına yüzlerce dilekçe verdiler. Çeşitli gerekçelerle reddedilenler en üst mahkeme YSK ya müracaat ettiler. Bizde partimizin talimatıyla en doğal hakkımız olan itiraz hakkımızı kullandık. En üst mahkeme olan YSK ya CHP 24, Ak Parti 18, DEM 12, MHP 9, Yeniden Refah 9, Büyük Birlik 4, Vatan 1 olmak üzere 81 itiraz olmuş. Bu 81 itirazın Iğdır dahil 79’u YSK tarafından reddedilmiş. Yasal dayanağı olan, delilleri ve ıspatı olan 3 yer kabul edilmiş. 1 AK, 2 DEM olmak üzere 3 yerde itirazlar kabul edilmiş YSK tarafından. AK Parti’nin Iğdır dahil 18 itirazından 17’si reddedilmiş, Tuzluca hariç. Günlerdir ihraçlı aday ihraçlı yasaklı olduğunu inkar etti, YSK’yı rüşvetle suçladı, Ak Parti’yi suçladı… Ben kendisinden Tuzlucalıdan ve o masum inanmış insanlardan özür dilemesini beklerdim. Oysa o inkar ettiği gibi halkı sokağa teröre teşvik etti. Oysa ki çok önemli yerleri bile reddeden YSK kanunların yasaların gereğini yaptı. Bakalım bundan sonra o masum seçmenlere ne yalan uydurulacak. Gerekli detaylı açıklamaları müsait zaman canlı yayında sizlerle paylaşacağım inşallah. HAK, HUKUK ADALET tecelli etti. Tüm aziz halkımızı saygıyla, hürmetle muhabbetle selamlıyorum.” Dedi. 
 
CHP’den Belediye Başkanı seçilen ve başkanlığı YSK tarafından düşürülen Cemal Kurnaz’da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi: 

Değerli Tuzlucalılar,
 
31 Mart 2024 Pazar günü yapılan, sizlerin büyük iradesi ile şahsımın Tuzluca Belediye Başkanı seçilmem sonrası başlayan itiraz süreci dün itibariyle sonuçlanmıştır. 
İlçe seçim kurulunun oy çokluğu ve il seçim kurulunun oybirliği ile reddetmiş olduğu adaylığımıza yönelik itiraz maalesef ki YSK’nın hukuksuz kararıyla red edilmiştir. 
 
Güzel Tuzluca’mıza hakkettiği hizmeti sunmak üzere çıktığımız bu yolda ilk günden beri toplumu ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, her kesime saygı göstererek şeffaf ve adil bir seçim ortamı oluşturmak için çaba gösterdik.
 
Bizler bu anlayışla tüm seçim sürecini yürüttük, hep başarılı olduk ve seçimi KAZANDIK.
 
Değerli Hemşehrilerim,
 
Sizlerin bana göstermiş olduğu teveccühü ve desteği asla unutmayacağım. 1 Nisan sabahından beri iradenize sahip çıkmak için vermiş olduğunuz demokrasi mücadelesi yıllarca hatırlanacaktır.
 
Halkımızın iradesinin her zaman ön planda tutulması gerekirken bu tür hukuksuz kararlar, halkımızın sandıkta verdiği kararı yok saymak anlamına gelmiş ve demokrasiye olan güvenimizi sarsmıştır.
 
YSK’nın bu şekilde kanun ve yasalara göre değil, hukuksuz kararıyla belediye başkanlığının verilmesi, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne olan inancımızı da zedelemiştir.
 
31 Mart 2024 tarihi bizler için her zaman haklı bir zafer olarak kalacaktır. Halkımızın 31 Mart’ta ortaya koyduğu irade ve bizim seçilmiş Belediye Başkanı olduğumuz gerçeği hiçbir zaman değişmeyecektir. Bizler halkımızın seçilmiş Belediye Başkanı olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. 
 
Kıymetli hemşehrilerim, dostlarım, yol arkadaşlarım, geleceğimiz olan gençlerimiz, 
 
Sizler bugüne kadar yapılan tüm hukuksuz kararlara karşı sessiz kalmadınız ve adaletin sağlanması için gecenizi gündüzüne kattınız. Bana hep inandınız ve güç verdiniz. Ben sizlere layık olmak ve sizlerin seçmiş olduğu bu onurlu görevi yapmak için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım ve bundan sonra da öyle yapacağım. 
 
Sizlerin bunca destek, özveri ve güveni için minnettarım. Bu mücadeleniz karşısında saygıyla eğiliyorum. 
 
İnanın bana ben bu mücadeleden vazgeçmeyeceğim.
 
Tüm seçim sürecinde, bana inanan, destek olan ve bizimle yürüyen her bir vatandaşımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
 
Ne olursa olsun sağduyumuzu kaybetmemeliyiz. Her zaman olduğu gibi bugün de hukukun üstünlüğüne olan inancımızı kaybetmeden, haksızlıklarla mücadele etmeye ve demokratik haklarımızı savunmaya devam edeceğiz.
 
Yalanlarla dolu bir siyaset anlayışının karşısında durarak halkımızın iradesinin sandıkta tecelli ettiği gerçeğini unutturmadan adalet ve dürüstlükten vazgeçmeyeceğiz.
 
Kıymetli dostlar,
 
Bu onurlu yolda bana çok hakkınız geçti,
hakkınızı helal edin, benim hakkım varsa oy veren vermeyen herkese helal olsun.
 
“İNSANLAR KÖTÜLÜĞÜ ARZULARI GÜÇLÜ OLDUĞU İÇİN DEĞİL, VİCDANLARI ZAYIF OLDUĞU İÇİN YAPARLAR. “
 
Sevgi ve saygılarımla,
 
Cemal Kurnaz
Tuzluca Seçilmiş Belediye Başkanı

10:28

Haber tarihi: 16 / 04 / 2024
Haber Okunma: 556
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: Rektör Alma, Üniversite Personeli İle Bayramlaştı
Sonraki: Medet Serhat'ın mezarına saldırıya ilişkin suç duyurusu yapıldı




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Köşe Yazıları
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Fotoğraf Galerisi
Iğdır Resmi Siteler
Gazeteler

Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi