“IĞDIR GİRİŞİMCİLİK GÜNLERİ” BUGÜN BAŞLADI Iğdır Üniversitesi ve Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) iş birliğiyle akademisyenler ve öğr...           • DAP VE SERKA İŞBİRLİĞİ İÇİN ERZURUM’DA TOPLANDI Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı DAP Bölge Kalkınma İdaresi ile Serhat Kalkınma A...           • TÜBİTAK'tan Üç Akademisyenimize Destek! “TÜBİTAK Bilim ve Toplum 4004-4005” destek programları kapsamında Iğdır Üniv...           • Meteorolojiden Yağmur Uyarısı Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü – Bölge Tahmin ve Erken Uyarı ...           • 68 milyon borçla devraldı, 230 milyon borçla DEM'e devretti Dersim Belediyesi’ni 68 milyon TL borçla devraldı, 2024 yılında ise 230 milyon TL bor...           • Diyarbakır kulisi: Amedspor için Aziz Yıldırım devrede Trendyol 1.Lig'e yükselmeyi garantileyen Amedspor'a, Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz ...           • Iğdır Hak-İş : Kadın, genç ve engelli istihdamı arttırılmalıdır Hak-İş Konfederasyonu Iğdır İl Başkanlığı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutlama...           • IĞDIR'DA 1 MAYIS COŞKUSU KESK Iğdır İl Temsilciliği. Eğitim-Sen, DİSK, İnsan Hakları Derneği Iğdır Temsilciliği, Özg&u...           • Has Bahçede 8 Farklı Badem Türü ve 150 Ağaç Bulunuyor Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma,  Şehit Bülent Yur...           • Çiftçi Eğitimlerine Yönelik Anket Çalışmaları Yapılıyor İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Teknik Personeli Çiftçi Eğitimlerine...           
Site İçi Arama
Haber Arşiv
     
Reklam Alanı

Facebook

Son Videolar

Iğdır'da 1 Mayıs coşkusu
50 İzlenme, 0 Yorum

Efe Tabak 1 Mayıs konuşması
46 İzlenme, 0 Yorum

Huzurun sesi Karasu Bulakbaşı
48 İzlenme, 0 Yorum

AMEDSPOR ŞAMPİYON!
61 İzlenme, 0 Yorum

Hun: Tarla ve bahçeler susuz
83 İzlenme, 0 Yorum

Iğdır'da 23 Nisan Halayı
93 İzlenme, 0 Yorum

Mezarlıklar ağaçlandırılıyor
111 İzlenme, 0 Yorum

Şeker pancarı ekimi başladı
137 İzlenme, 0 Yorum

Belediye personeline seslendi
298 İzlenme, 1 Yorum

Medet Serhat mezarına saldırı
180 İzlenme, 0 Yorum

M. Nuri Güneş makama geçti
242 İzlenme, 0 Yorum

GS/FB maçını izlemek istiyoruz
177 İzlenme, 0 Yorum

Asayiş ve Güvenlik Açıklaması
215 İzlenme, 0 Yorum

Tuzluca iradesi gasp edilemez
240 İzlenme, 0 Yorum

Validen anlamlı veda konuşması
193 İzlenme, 0 Yorum
İstatistikler
Toplam: 2778536
Aktif: 24
Bugün: 1766
Dün: 2983

Milletvekili Yılmaz Hun: Iğdır’da tarla ve bahçeler susuz..!

Vekil Hun: Iğdır’da tarla ve bahçeler susuz, İşçilerin maaşı düzeltilmeli

Iğdır milletvekili Yılmaz Hun TBMM’de yaptığı konuşmada: ‘Iğdır sulama birliği bünyesinde çalışan emekçilerin hakları gasp edildiğinden dolayı grev kararı almaları sonucu tarla ve bahçeler susuz kalmaktadır. Çalışan Emekçilerin sosyal hakları düzenlenmeli, çiftçilerimizin mağduriyeti bir an önce giderilmelidir.’ Dedi.

Iğdır’ın sulama sorunu ile sula birliği çalışanların sorunlarını dile getiren DEM Parti Iğdır Milletvekili Hun konuşmasında şunlara dikkat çekti:

“Tarım ve hayvancılık şehri olan Iğdır’da nisan ayını bitirmemize az zaman kalmasına rağmen sulama suyu halen akmamaktadır. Fide dikimlerinin çoktan başladığı, arpa, buğday, yonca ve tarım bitkileri susuzluktan tarlada yanmaktadır. Sulama birliğinde çalışan işçilerin asgari ücretten daha düşük bir ücretle çalışması, herhangi bir sosyal haklarının olmaması, yıllık ve haftalık izinlerinin olmamasından dolayı greve gittikleri için tarımla uğraşan çiftçilerimiz büyük bir mağduriyet yaşamaktadır.


‘Sulama birliğinde çalışan işçilerin maaşları düzeltilmeli sorunları bir an evvel giderilmelidir’

 

Ayrıca bölgede istediği oyu alamayan iktidar insanlarımızı cezalandırmak istercesine bu ve buna benzer sıkıntıları görmezden gelmektedir. Ocak ayında sulama birliğinde çalışan işçilerin yaşadıkları sorunlara yönelik tarım ve orman bakanına soru önergesi vermiştik ancak bakan bey zahmet edip soru önergemizi cevaplamamıştır.

Iğdır ovası tüm Türkiye’ye tarım ürünlerini gönderen bir ovadır. Iğdırlı çiftçilerin ve Tüm Türkiye’nin mağdur edilmemesi için Sulama birliğinde çalışan işçilerin maaş ücretleri düzeltilmeli yaşadıkları sorunlar bir an evvel giderilmelidir.” Haber: Fırat Akkuş  18:38

Haber tarihi: 25 / 04 / 2024
Haber Okunma: 366
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: ABD'deki Üniversite Öğrencilerine Uygulanan Şiddete Kınama
Sonraki: Hibe Destekli Sebze Fidesi ve Soya Tohumu Dağıtımı Yapıldı




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Köşe Yazıları
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Fotoğraf Galerisi
Iğdır Resmi Siteler
Gazeteler

Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi