DSİ Toprak Kanalları Temizlemeye Başladı 2024 Yılı sulama sezonunun başlamasıyla birlikte Yeşil Iğdır Sulama Birliği sorumluluk sahasında y...           • Iğdır Üniversitesinin Kalite Yönetim Sistemi Bir Kez Daha Tescillendi Kurulduğu günden bu yana kendisini sürekli yenileyerek içinde bulunduğu ça...           • 3 Ağustos 'Ezidi Soykırımı Kurbanlarını Anma Günü' ilan edildi Ermenistan 3 Ağustos'un Ezidi Soykırımı Kurbanlarını Anma Günü olarak ilan etti. Ezidi m...           • BKİ Proje Başvuruları ELİS Üzerinden Online Yapılacak DAP Bölge Kalkınma İdaresi hinterlandında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının resmi yazı ile...           • Rektör Alma, Üniversite Personeli İle Bayramlaştı Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Spor Bilimleri Fakülte...           • YSK Tuzluca Belediye Başkanlığını Ahmet Sait Türkan'a Verdi 31 Mart yerel seçimlerin ardından itiraz konusu belediyelerden biri olan Tuzluca ilç...           • Medet Serhat'ın mezarına saldırıya ilişkin suç duyurusu yapıldı Katledilen avukat Medet Serhat’ın mezarına yönelik saldırıyı protesto eden hukuk ö...           • Rektör Alma, Kız Öğrenci Yurdu’nda Kalan Öğrencilerle Bayramlaştı Rektör Alma, Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Kız Öğrenci Yurdu’nda K...           • Vali Ercan Turan'dan "Ramazan Bayramı" Mesajı Vali Ercan Turan Ramazan bayramı dolaysıyla bir mesaj yayınladı. Vali Ercan Turan Mesajında şunla...           • 12 yaşında başladığı dengbêjlikle kültürünü yaşatıyor! On iki yaşında dengbêjliğe başlayan, Ayşe Şan, Meryem Xanlardan ilham alan Herem Nergiz, &ld...           
Site İçi Arama
Haber Arşiv
     
Reklam Alanı

Facebook

Son Videolar

Şeker pancarı ekimi başladı
37 İzlenme, 0 Yorum

Belediye personeline seslendi
97 İzlenme, 1 Yorum

Medet Serhat mezarına saldırı
90 İzlenme, 0 Yorum

M. Nuri Güneş makama geçti
137 İzlenme, 0 Yorum

GS/FB maçını izlemek istiyoruz
83 İzlenme, 0 Yorum

Asayiş ve Güvenlik Açıklaması
119 İzlenme, 0 Yorum

Tuzluca iradesi gasp edilemez
124 İzlenme, 0 Yorum

Validen anlamlı veda konuşması
101 İzlenme, 0 Yorum

STK'lardan Van tepkisi
182 İzlenme, 0 Yorum

Gündüz Güneş Halka Seslendi
315 İzlenme, 0 Yorum

Güneş: Böyle zulüm görülmedi
282 İzlenme, 0 Yorum

Kürt düşmanlarına İYİ cevap
234 İzlenme, 0 Yorum

Mehmet Nuri Güneş'ten Çağrı
174 İzlenme, 0 Yorum

Yıl 2024: Özgür mahallesi!
143 İzlenme, 0 Yorum

Cantürk Alagöz'e seslendi
252 İzlenme, 0 Yorum
İstatistikler
Toplam: 2760306
Aktif: 22
Bugün: 502
Dün: 1669

Kapitalizm Yarattığından Çok Yıkıyor - Yusuf YILDIRIM Em.İl.Trm.Mdr.

Kapitalizm Yarattığından Çok Yıkıyor

Yazar: Yusuf YILDIRIM Em.İl.Trm.Mdr. |  Tarih: 18 / 07 / 2020 |  Yazı Okunma: 609


Asacağımız son kapitalist,muhtemelen bize asma halatını satan kişi olacaktır,

Kapitalizm gölgesini satamadığı ağacı keser,

Cehalet,ayrıcalıklı  sınıfın ustaca kullandığı bir silahtır,

İnsan doğaya ne kadar yabancılaşırsa o kadar toplumsallaşır,ne kadar toplumsallaşırsa o kadar kendine yabancılaşır. Karl marx

Sanayi kapitalizminin 250 yıllık bir geçmişi vardır.Bu süre de Dünyayı yaşanmaz hale getirmiştir.kapitalizm ihtiyaçlara göre üretim yapmıyor,Pazar için,kar için üretim yapıyor.Kullanım değeri,değişim değerini üretmektedir.Kapitalist sistem daha çok üretmek ve daha çok kar etmek isterken , doğaya daha çok zarar vermektedir.Sınırsız büyürken doğaya ve insana verdiği zarar umurunda değildir.

Kapitalist daha çok üretirken ve tüketimi tetiklerken , soysal kötülükleri (işsizlik,açlık,yoksulluk,sefalet,terör,savaş v.s)beraberinde getirir.Doğanın tahribatı ile biyolojik çeşitlilik yok olmaktadır.Son yıllarda bitki ve hayvan türleri yok olmaktadır.

İnsanın en doğal hakkı olan, su dan yararlanma  hakkına da kapitalizm el koymuştur.Artık su para ile içilmektedir.Yakında teneffüs  etiğimiz hava yı da  para ile alırsak şaşmayalım.

Dünyadaki milyarderler sayısı artmakta, daha önce bunların servetleri birkaç milyar dolarken bu servetler hızla katlanarak şimdi trilyon dolarlarla ifade edilmektedir.

Küresel servetin yüzde 82’si nüfusun sadece  yüzde 1’lik kısmını oluşturan zenginlere gidiyor.Nüfusun yüzde 99’ u ise servetin yüzde 18’i ile geçiniyor.

Bu nedenle ezilen insanlar ölümü göze alarak,kapitalizmin merkezlerine akın ediyorlar,adeta bizi soyup aldıklarınızı geri verin dercesine ve bunun için Trump  küreselleşme bitti diyor ve duvarları örüyor.

Colombia Üniversitesinin Nobel ödüllü öğretim üyesi Prof.Stiglitz’in Kapitaliz ile ilgili olarak yazdıkları.

Merhaba… Ben Kapitalizm!

Çıkarlarım uğruna kocaman bir moda endüstrisi yarattım! İstediğimi de elde ettim, 17 yaşındaki kızların çoğu dış görünüşlerinden rahatsız.

Ben Kapitalizmim! Bir kadının bir moda dergisini 15 dakika karıştırması kendi vücudunu beğenmemesine yetiyor!

Ben Kapitalizmim ve bakış açınızı öyle bir değiştirdim ki, hırsız bir CEO’nun hayat hikayesi sizin için “azim ve başarı hikayesi” olabiliyor.

Ben Kapitalizmim ve ortalama bir insanın günde 5.5 saat TV izlediği, kitap okumadığı, tiyatro ve sinemaya çok az gittiği bir toplumda alaşağı edilmek gibi bir kaygım yok!

Elbette bütün kapitalistler birer “aziz” gibi konuşacaklar, tıpkı Bill Gates gibi, 150 milyon dolarlık 66.000 m2 bir evde yaşayan bir aziz!

Ben Kapitalizmim ve benim yüzümden ortalık miras kavgaları yüzünden kanlı bıçaklı olmuş akrabalarla dolu.

Her yıl 20 milyon çocuk açlıktan ölürken siz bir koşu bandının üstünde fazla yağlarınızı eritmek için ter döküyorsunuz!

Ben Kapitalizmim ve benim yüzümden dünyada 600 milyon obez ve 1.4 milyar aç insan var!

Ben Kapitalizmim ve Starbucks için kahve üreten bir çiftçinin oradan bir bardak kahve satın alabilmesi için 3 gün çalışması gerek!

Ben Kapitalizmim ve Uzak Doğu’da 12 -18 yaş arası kızlar $200 gibi komik bir paralarla seks kölesi olarak satılıyorlar.

Ben Kapitalizmim ve “serbest piyasa ekonomisi” dünyanın en büyük yalanı.

Ben Kapitalizmim ve Amerikalıların % 24’ü eğer milyarder olmaları için bütün ailelerini reddetmeleri gerekecekse, bunu yapabileceklerini söylüyor.

Ben Kapitalizmim ve kadınlara sesleniyorum!

Lütfen birer obje haline geldiğinizi aklınıza getirmeden Victoria’s Secret’a koşun. Victoria’s Secret ülkelerine Türkiye de eklendi, avuç içi kadar çamaşıra $80 verince çok mutlu olacağınızı garanti ediyorum!

Ben Kapitalizmim ve 15 yaşındaki bir çocuğun iPad alabilmek için böbreğini sattığını duyunca zevkten dört köşe oldum!

Ben Kapitalizmim ve Madonna’nın sadece Londra’da 8 evi var, ortalama 600 evsize barınak olabilecek büyüklükte.

Ben Kapitalizmim ve Tayland’da Disney fabrikası için çalışan bir çocuğun Disneyland’e girecek parayı çıkarması için 55 gün çalışması gerek.

Afrika kıtası dünyanın altın rezervlerinin % 90’ını elinde bulundurmasına rağmen, dünyada sadece 4 tane Afrikalı milyarder var.

Ben Kapitalizmim ve Afrika kıtasından her sene $8.5 milyar değerinde pırlanta çıkıyor, kıtanın açlık sorununu çözmeye yetecek miktar…

Ben Kapitalizmim ve siz pırlantalara bayılırsınız,

Hindistan’da 1 milyon kişi günde 1.2 dolar kazanarak o pırlantaları üretiyorlar.

Dünyayı sarışın kadınların güzel olduğuna inandırdım, bu yüzden Asya kıtasında 300 milyon kadın düzenli olarak beyazlatıcı sabun kullanıyor.

Ben Kapitalizmim ve sizin hayatlarına özendiğiniz Hollywood yıldızlarının % 64’ü kokain bağımlısı.

Ben Kapitalizmim ve yılda 20 milyon çocuk açlıktan ölürken siz aynı tişörtü haftada iki kez giymeye utanıyorsunuz.

Ben Kapitalizmim ve siz hangi tanrıdan bahsediyorsunuz, artık farkına varın, taptığınız tek tanrı benim!

Ben Kapitalizmim ve siz hangi tanrıdan bahsediyorsunuz, Müslümanlar 5 yıldızlı Kabe manzaralı otellerinde, “ibadet” ederlerken?

Ben Kapitalizmim ve siz hangi tanrıdan bahsediyorsunuz, bütün dünya Hıristiyan bayramı Noel’i sırf alışveriş yapıp eğlenmek için “kutlarken”?

ABD’de 7 milyon evsiz insanın olduğundan kimsenin haberi yok çünkü TV’de gördüğünüz Amerikalıların hepsi havuzlu villalarda yaşıyorlar.

Ben Kapitalizmim ve yine başardım! Bütün kadınları dolapları tıka basa dolu olduğu halde giyecek hiçbir şeyleri olmadığına inandırdım.

Dünya nüfusunun % 50’si dünya kaynaklarının ve zenginliklerinin % 1’ine sahip.

Dünya nüfusunun % 1’i dünya kaynaklarının ve zenginliklerinin % 50’sine sahip.

Ben Kapitalizmim ve bankacılar benim evlatlarım.

Amerikalıların % 85’i eğer ekonomik durumlarını iyileştirebilecekse faşist bir hükümeti seçebileceklerini söylüyor. İşte bu kapitalin gücü!

Sizi özgür bırakmayan, fikirlerinize sansür vuran, en sonunda polis kurşunuyla öldüren bir devleti kendi elinizle kurmanız ne tuhaf?

Sizin ağzınızı burnunuzu kırıp hapse tıkmaları için bir devlet kuracak parayı, kendi vergilerinizle sağlamanız ne kadar tuhaf?

Zavallı tüketim bağımlıları…




Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Yazarın diğer yazıları
Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail *
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)

Köşe Yazıları
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Fotoğraf Galerisi
Iğdır Resmi Siteler
Gazeteler

Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi