65 Yaş Üstü Hasta Tutsakların Sağlık Sorunlarını Sıraladılar Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, eylemlerinin 506'ncı haftasında 65 yaş ü...           • İrem Yavuz'dan Sınav Kaygısına Karşı Etkili Stratejiler İrem YAVUZ'dan Sınav Kaygısına Karşı Etkili Stratejiler: Kaygıyla Başa Çıkmak İçin &...           • KOBANÊ DAVASI KARARLARI PROTESTO EDİLDİ Kobanê Davası'nda siyasetçilere verilen cezalar birçok kentte yapılan aç...           • Yetkililere Soruyoruz İnşaatların Şantiye Tabelası Neden Yok? Iğdır’da son dört yıldır özellikle devlet kurumlarına yapılan inşaatlarda her nede...           • 15 Barodan Kobanê Davası Açıklaması 15 baro, Kobanê Davası’nda verine hapis cezalarına ilişkin yaptıkları ortak açı...           • Sosyal Güvenlik Haftası Kutlanıyor! Her yıl 16 Mayıs’ı içine alan hafta, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından Sos...           • Hükümet Açıkladı: Kamuda Dijitalleşerek Tasarruf Etme Dönemi Başladı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 8 başlıktan oluşa...           • İHD ve KESK'ten '15 Mayıs Kürt Dil Bayramı' Açıklaması İnsan Hakları Derneği (İHD) Iğdır İl Temsilciliğinde, 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı nedeniyle bir...           • Seracılık Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor! Iğdır Üniversitesinde İhtisaslaşma Kapsamında Seracılık Çalışmaları Hız Kesmeden Devam...           • Dilan Calayır Resim Yarışmasında Türkiye Birincisi Oldu Tuzluca Şehit Polis Mehmet Bora Tayfur Ortaokulu özel eğitim 5. Sınıf öğrencisi Dilan Ca...           
Site İçi Arama
Haber Arşiv
     
Reklam Alanı

Facebook

Son Videolar

Kobane kararı Protesto edildi
23 İzlenme, 0 Yorum

Kadın-Erkek eşitliği soruldu
39 İzlenme, 0 Yorum

Kürt Dil Bayramı Kutlu Olsun!
40 İzlenme, 0 Yorum

Belediye böyle borç görmedi!
62 İzlenme, 0 Yorum

Asayiş ve güvenlik toplantısı
63 İzlenme, 0 Yorum

Eğitimcilerin şiddet isyanı
74 İzlenme, 0 Yorum

Iğdır'da 1 Mayıs coşkusu
135 İzlenme, 0 Yorum

Efe Tabak 1 Mayıs konuşması
132 İzlenme, 0 Yorum

Huzurun sesi Karasu Bulakbaşı
226 İzlenme, 0 Yorum

AMEDSPOR ŞAMPİYON!
239 İzlenme, 0 Yorum

Hun: Tarla ve bahçeler susuz
158 İzlenme, 0 Yorum

Iğdır'da 23 Nisan Halayı
174 İzlenme, 0 Yorum

Mezarlıklar ağaçlandırılıyor
185 İzlenme, 0 Yorum

Şeker pancarı ekimi başladı
215 İzlenme, 0 Yorum

Belediye personeline seslendi
421 İzlenme, 1 Yorum
İstatistikler
Toplam: 2790847
Aktif: 18
Bugün: 2257
Dün: 1981

IĞDIR’DA AVLANMA SEZONU AÇILIYOR...

2016-2017 Av Dönemi Merkez Av Komisyon Kararı ile belirlenen av sezonu 13 Ağustos 2016 Cumartesi günü itibariyle I. ve IV. Grup kuşlar (bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekin kargası, leş kargası, saksağan) ve II. Grup memelilerin (yaban domuzu, çakal) avı ile başlayacaktır.

2016 - 2017 av sezonunun il genelinde ilan edilen 10 adet avlakta, günlük avlanma limitleri dâhilin de Avlak Bilgi Sistemi’nden (AVBİS) ten rezervasyon yapmaları halinde avlanma yapılabilecektir. Avlaklar da yapılacak av koruma-kontrol çalışmasında avcının, Avcılık Belgesi, Avlanma pulu, Avlak Bilgi Sistemi’nden (AVBİS) almış olduğu avlanma rezervasyon belgesi çıktısını da yanında bulundurmak zorundadır.

Avcıların avlaklarda bir gün için en fazla avlanma süreleri içinde kota verilen av hayvanı avlayabileceklerdir. “Avcı, gün içerisinde yalnızca bir avlakta avlanabilir. Ağrı Dağı Milli Parkı ve Yaban Hayatı Geliştirme sahasında ve Merkez Av Komisyonunda belirlenen alanlarda avlanmak yasaktır. Konu ile ilgili tereddütler yaşanması halinde avcılarımız il şube müdürlüğümüz den gerekli bilgi alabilirler.

İlimizde av merakı olan fakat sertifikası olmayan avcı adaylarının zor durumda kalmaması için, yasal avcı olmaları ve kanunen avlanma pulu alarak avlanabilmeleri için ‘Avcı Eğitimi ve Avcılık Belgesi Verilmesi Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’ kapsamında, avcı eğitim katılarak sekiz gün sürecek 32 saatlik kursa katılmaları ve sertifika almaları gerekmektedir.

Avcılık kursuna katılmayan hiçbir avcının avlanma belgesi ve pulu alamayacağı ve kaçak avlanmaları halinde, idari para 350 lira ile 17 bin 700 lira ve avladıkları hayvan başına tazminat 50 TL ile 60 bin TL. para cezası uygulanacaktır. Bu duruma maruz kalmak istemeyen ve sertifikası olmayan avcı adaylarımızın Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürlüğümüze başvurarak gerekli evrakları tamamlayarak başvurmaları gerekmektedir,”

Mete TÜRKOĞLU

Orman ve Su İşleri Bakanlığı

Iğdır İl Şube Müdürü

Haber tarihi: 10 / 08 / 2016
Haber Okunma: 1555
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: YAVRU KÖPEKLER YUVALARINA KAVUŞTU….
Sonraki: BAYBURT’TA IĞDIRLI ÖĞRENCİLERE SALDIRIP ARAÇLARINI YAKTILAR..!




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Köşe Yazıları
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Fotoğraf Galerisi
Iğdır Resmi Siteler
Gazeteler

Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi