65 Yaş Üstü Hasta Tutsakların Sağlık Sorunlarını Sıraladılar Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, eylemlerinin 506'ncı haftasında 65 yaş ü...           • İrem Yavuz'dan Sınav Kaygısına Karşı Etkili Stratejiler İrem YAVUZ'dan Sınav Kaygısına Karşı Etkili Stratejiler: Kaygıyla Başa Çıkmak İçin &...           • KOBANÊ DAVASI KARARLARI PROTESTO EDİLDİ Kobanê Davası'nda siyasetçilere verilen cezalar birçok kentte yapılan aç...           • Yetkililere Soruyoruz İnşaatların Şantiye Tabelası Neden Yok? Iğdır’da son dört yıldır özellikle devlet kurumlarına yapılan inşaatlarda her nede...           • 15 Barodan Kobanê Davası Açıklaması 15 baro, Kobanê Davası’nda verine hapis cezalarına ilişkin yaptıkları ortak açı...           • Sosyal Güvenlik Haftası Kutlanıyor! Her yıl 16 Mayıs’ı içine alan hafta, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından Sos...           • Hükümet Açıkladı: Kamuda Dijitalleşerek Tasarruf Etme Dönemi Başladı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 8 başlıktan oluşa...           • İHD ve KESK'ten '15 Mayıs Kürt Dil Bayramı' Açıklaması İnsan Hakları Derneği (İHD) Iğdır İl Temsilciliğinde, 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı nedeniyle bir...           • Seracılık Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor! Iğdır Üniversitesinde İhtisaslaşma Kapsamında Seracılık Çalışmaları Hız Kesmeden Devam...           • Dilan Calayır Resim Yarışmasında Türkiye Birincisi Oldu Tuzluca Şehit Polis Mehmet Bora Tayfur Ortaokulu özel eğitim 5. Sınıf öğrencisi Dilan Ca...           
Site İçi Arama
Haber Arşiv
     
Reklam Alanı

Facebook

Son Videolar

Kobane kararı Protesto edildi
24 İzlenme, 0 Yorum

Kadın-Erkek eşitliği soruldu
40 İzlenme, 0 Yorum

Kürt Dil Bayramı Kutlu Olsun!
42 İzlenme, 0 Yorum

Belediye böyle borç görmedi!
63 İzlenme, 0 Yorum

Asayiş ve güvenlik toplantısı
65 İzlenme, 0 Yorum

Eğitimcilerin şiddet isyanı
75 İzlenme, 0 Yorum

Iğdır'da 1 Mayıs coşkusu
136 İzlenme, 0 Yorum

Efe Tabak 1 Mayıs konuşması
133 İzlenme, 0 Yorum

Huzurun sesi Karasu Bulakbaşı
227 İzlenme, 0 Yorum

AMEDSPOR ŞAMPİYON!
240 İzlenme, 0 Yorum

Hun: Tarla ve bahçeler susuz
159 İzlenme, 0 Yorum

Iğdır'da 23 Nisan Halayı
176 İzlenme, 0 Yorum

Mezarlıklar ağaçlandırılıyor
186 İzlenme, 0 Yorum

Şeker pancarı ekimi başladı
216 İzlenme, 0 Yorum

Belediye personeline seslendi
422 İzlenme, 1 Yorum
İstatistikler
Toplam: 2790957
Aktif: 16
Bugün: 109
Dün: 2357

TUZLUCA'DA SEVERLİ İLE DAĞHAN-SERİN AİLELERİ ARASINDA BARIŞ SAĞLANDI

Tuzluca'da Severli ile Dağhan-Serin aileleri arasında barış sağlandı.

Tuzluca'da Severli ile Dağhan-Serin aileleri arasında var olan husumet, Tuzluca Belediye Eş Başkanı Mehmet Gültekin, HDP Iğdır Milletvekili Av. Mehmet Emin Adıyaman, Tuzluca Kaymakamı İbrahim Civelek ve İlçe Emniyet Müdürü Alaattin Altınay çabalarıyla barışla sonlandırıldı.

DBP’li Tuzluca Belediye Eş Başkanı Mehmet Gültekin yaptığı konuşmada; Bizim bu dünya da komşuluk ve akrabalık duygularımız var. Aynı köyü paylaşıyor ve aynı kaderi paylaşıyoruz. Bazen yanlışlıklar olabilir. Ancak yanlışı kapatmak da bir büyüklük örneğidir. Bugün de burada bu büyüklük yapılıyor. Özyer ve Küçük ailesinin bu barışlarının hayırlı olmasını diliyorum. Daha önce zaten burada bir barış kardeşlik vardı. Bundan sonra da inşallah insanlar barış, kardeşlik ve kendi içlerinde güzel bir şekilde yaşarlar. Bizde buna şahitlik eetmek için buradayız.” Dedi.

Tuzluca Kaymakamı İbrahim Civelek’te ailelerin barış buluşmasında yaptığı konuşmada; “Hepimiz toplum hayatı yaşıyoruz. Toplum hayatının belli gelenekleri var. Biz bunlara gelenek, görenek ve hukuk diyoruz. Hukuk toplum hayatının gerekleri olarak ortaya çıkan düzenlemelerdir. İnsanoğlu yaratılışından yana bunlar hayatımızda olan şeylerdir. Hayatımızda yaşanan sorunları kısmen gelenek göreneklerimizle, bir kısmını büyüklerimizle, bir kısmını hukukla hallediyoruz. Bir kısmını halledemediğimiz yerlerde ise istenmeyen hadiseler meydana geliyor. İşte bugün ilçemizde bir süre önce yaşanan husumetin büyümemesi için bugün bir aradayız. Buraya gelen tüm arkadaşlarımız bu güzel güne şahitlik edecekler.” dedi.

Son olarak söz alan Iğdır Milletvekili Av. Mehmet Emin Adıyaman yaptığı konuşmada şunları söyledi;  “Hz. Adem’in iki oğlu bir birini öldürdü. Ama Allah sonra onlara yolu gösterdi. Demek ki insanoğlunun hayatında peygamber oğlu da olursa yanlışlar olabiliyor. Bazen insanların içinde taşıdığı nefisler insanlara yanlışlar yaptırabiliyor. Ancak insanın bir özelliği daha var. Oda tövbe etmesidir. Tövbenin de kalıcı olması gerekiyor. Sadece göstermelik olarak değil, kalıcı olarak bir daha o kötülüğü yapmamak üzere ondan vazgeçmesidir. Biz de burada bir hatadan dönmenin ve bir tövbenin şahitliğini yapmak için buradayız. Barışta karar kılan ailelerimizi candan tebrik ediyorum. Ve bu barışın sağlanamsında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” 

Tuzluca'da Severli ile Dağhan-Serin aileleri arasında var olan husumet, Tuzluca Belediye Eş Başkanı Mehmet Gültekin, Iğdır Milletvekili Av. Mehmet Emin Adıyaman, Tuzluca Kaymakamı İbrahim Civelek ve İlçe Emniyet Müdürü Alaattin Altınay çabalarıyla barışla sonlandırıldı

Haber tarihi: 18 / 08 / 2016
Haber Okunma: 4391
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: AK PARTİ IĞDIR İL BAŞKANI AHMET TUTULMAZ, “PKK VE PYD'Yİ LANETLİYORUZ”
Sonraki: IĞDIR'DA YANGINA TOMA MÜDAHALESİNE DBP’Lİ BAŞKANDAN TEŞEKKÜR




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Köşe Yazıları
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Fotoğraf Galerisi
Iğdır Resmi Siteler
Gazeteler

Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi