“IĞDIR GİRİŞİMCİLİK GÜNLERİ” BUGÜN BAŞLADI Iğdır Üniversitesi ve Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) iş birliğiyle akademisyenler ve öğr...           • DAP VE SERKA İŞBİRLİĞİ İÇİN ERZURUM’DA TOPLANDI Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı DAP Bölge Kalkınma İdaresi ile Serhat Kalkınma A...           • TÜBİTAK'tan Üç Akademisyenimize Destek! “TÜBİTAK Bilim ve Toplum 4004-4005” destek programları kapsamında Iğdır Üniv...           • Meteorolojiden Yağmur Uyarısı Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü – Bölge Tahmin ve Erken Uyarı ...           • 68 milyon borçla devraldı, 230 milyon borçla DEM'e devretti Dersim Belediyesi’ni 68 milyon TL borçla devraldı, 2024 yılında ise 230 milyon TL bor...           • Diyarbakır kulisi: Amedspor için Aziz Yıldırım devrede Trendyol 1.Lig'e yükselmeyi garantileyen Amedspor'a, Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz ...           • Iğdır Hak-İş : Kadın, genç ve engelli istihdamı arttırılmalıdır Hak-İş Konfederasyonu Iğdır İl Başkanlığı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutlama...           • IĞDIR'DA 1 MAYIS COŞKUSU KESK Iğdır İl Temsilciliği. Eğitim-Sen, DİSK, İnsan Hakları Derneği Iğdır Temsilciliği, Özg&u...           • Has Bahçede 8 Farklı Badem Türü ve 150 Ağaç Bulunuyor Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma,  Şehit Bülent Yur...           • Çiftçi Eğitimlerine Yönelik Anket Çalışmaları Yapılıyor İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Teknik Personeli Çiftçi Eğitimlerine...           
Site İçi Arama
Haber Arşiv
     
Reklam Alanı

Facebook

Son Videolar

Iğdır'da 1 Mayıs coşkusu
51 İzlenme, 0 Yorum

Efe Tabak 1 Mayıs konuşması
46 İzlenme, 0 Yorum

Huzurun sesi Karasu Bulakbaşı
48 İzlenme, 0 Yorum

AMEDSPOR ŞAMPİYON!
61 İzlenme, 0 Yorum

Hun: Tarla ve bahçeler susuz
83 İzlenme, 0 Yorum

Iğdır'da 23 Nisan Halayı
93 İzlenme, 0 Yorum

Mezarlıklar ağaçlandırılıyor
111 İzlenme, 0 Yorum

Şeker pancarı ekimi başladı
137 İzlenme, 0 Yorum

Belediye personeline seslendi
299 İzlenme, 1 Yorum

Medet Serhat mezarına saldırı
181 İzlenme, 0 Yorum

M. Nuri Güneş makama geçti
242 İzlenme, 0 Yorum

GS/FB maçını izlemek istiyoruz
177 İzlenme, 0 Yorum

Asayiş ve Güvenlik Açıklaması
216 İzlenme, 0 Yorum

Tuzluca iradesi gasp edilemez
241 İzlenme, 0 Yorum

Validen anlamlı veda konuşması
193 İzlenme, 0 Yorum
İstatistikler
Toplam: 2778670
Aktif: 29
Bugün: 2026
Dün: 2983

Tuzluca’da Buzağı, kuzu ve oğlak güzellik yarışması düzenlendi

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Tuzluca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce Tuzluca İlçesinde beşincisi düzenlenen Buzağı, Kuzu ve Oğlak Güzellik Yarışması büyük beğeni topladı.

5 Yıl önce ilki yapılan ve bu yıl beşincisi düzenlenen yarışmalara, İl Tarım ve Orman Müdür yardımcısı Mehmet Akif Argan’a İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları, İş İnsanları katılım sağlarken, vatandaşlardan da büyük ilgi vardı.

Yarışmalar Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Programda konuşan İl Tarım ve Orman Müdür yardımcısı Mehmet Akif Argan’a “Hayvancılığın temelini oluşturan buzağı, kuzu ve oğlak yetiştiriciliğini ön plana çıkararak, hayvan yetiştiriciliğini teşvik etmek amaçlı 5.sini düzenlemekteyiz. Bu ve bunun gibi etkinlikler tarım ve hayvancılığın yaygınlaşmasında büyük önem arz etmektedir. Yarışmamıza katılan bütün yetiştiricilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Daha sonra konuşan İlçe Tarım Orman Müdürü Kemal Birge, İlimizde hayvancılık konularına değinerek sponsorlara katkılarından ötürü teşekkür etti.

Birge, Hayvancılığın temelini oluşturan buzağı, kuzu ve oğlak yetiştiriciliğini ön plana çıkararak, hayvan yetiştiriciliğini teşvik etmek amaçlı 5.sini düzenlemekteyiz.  İlçemizde düzenlenen yarışmaya katılan yetiştiricilerimize başarılar diliyoruz. Jürimiz tarafından oylama sonucu dereceye girenlere ödüllerimiz olacaktır. “dedi.

Dana sonra yarışmalara geçilerek sırası ile buzağı, kuzu ve oğlaklar hakem heyetinin verdiği puanlarla belirlenerek dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmaya sponsor olan Banka, STK, İş İnsanı ve Birlik temsilcilerine plaket verilerek teşekkür edildi.

Jüri heyeti Kafkas Üniversitesi veterinerlik fakültesi, Iğdır Üniversitesi ve TİGEM den gelen veteriner fakültesi profesör ve öğretim görevlilerinden oluştu.   Buzağı, Kuzu ve Oğlak yarışması jüri tarafından puanlama sistemiyle belirlendi.

Yapılan Buzağı  yarışmasında birinci Cemal Serin, ikinci Bilal Aydın, üçüncü Erhan Adıyeke,kuzu da Yaşar Nazlı,birinci,Serdar Aydın ikinci, Haşim Yaşar üçüncü oldu. Ve oğlakta Kevser Çakmak birinci, Abdurahman Adıgüzel ikinci, Sinan Kurt üçüncü olurken dereceye girenlere birinciye Yarım altın, 2.ye Çeyrek altın, 3.cü’ye ise 2 Çuval Buzağı yemi 1 Ton Mısır sılajı ve 250 TL Veteriner hekim ilaç çeki hakkı kazandı.

Program öğle yemeği ve jüri üyelerine plaket takdimi ile son buldu. Haber: Fırat Akkuş

16:10

Haber tarihi: 25 / 04 / 2024
Haber Okunma: 304
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: Hibe Destekli Sebze Fidesi ve Soya Tohumu Dağıtımı Yapıldı
Sonraki: IPARD III programı ve I. Başvuru bilgilendirme toplantısı yapıldı




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Köşe Yazıları
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Fotoğraf Galerisi
Iğdır Resmi Siteler
Gazeteler

Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi