Küresel İş Dünyası COP31 İçin New York’ta Buluşuyor COP31 İş Forumu New York Diyaloğu, TOBB ve Bloomberg ev sahipliğinde 22 Eylül’de ger&cc...           • Gaziler Günü’nde “Kahramanlarla Kardeşlik Yolunda” Yürüyüşü... 19 Eylül Gaziler Günü’nde “Kahramanlarla Kardeşlik Yolunda” y&uum...           • Ak Parti’den Iğdır’da "Türkiye Yüzyılı" Buluşması AK Parti Iğdır İl Başkanlığı tarafından, "Türkiye Yüzyılı Buluşmaları" kapsamında geniş ...           • İran: Ermenistan’a yönelik tehdit durumunda çok ciddi bir tutum alırız İran’ın Ermenistan Büyükelçisi Halil Şirğolami, Ermenistan’ın i&ccedi...           • Sardoğan: Vatandaşın gündemi artık zamların ne zaman duracağı YENİ Parti Tuzluca İlçe Başkanı Temel Sardoğan, benzin ve motorine art arda gelen zamların ...           • TÜRKYED: Türkiye’nin Hayvan Varlığı Artıyor, Üretime Devam! TÜRKYED Genel Başkanı Nihat Çelik: “Bu tablo, doğru politikaların ve üretic...           • Iğdır İl Emniyet Müdürlüğüne Eraslan Er Atandı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Iğdır İl Emniyet Müdürü Niyazi Tugay, merkeze &cce...           • Çıkar amaçlı silahlı suç örgütüne ağır darbe: 6 Tutuklama (Video) Iğdır Merkezli 7 İlde Eş Zamanlı "Organize Suç Örgütü" Operasyonu: 6 Tutukla...           • Iğdır TSO Seçimlerinde TÜMKİAD Rüzgârı Uğur Artantaş Başkan Adayı, TÜMKİAD’lı İsimler Meclis ve Komite Listelerinde   I...           • Özgür Güler: Barınma sorunu öğrencileri eğitimden uzaklaştırıyor Barınma sorununun kadın öğrencilerin eğitimden uzaklaşmasına ve kadınların özgürleş...           
Site İçi Arama
Haber Arşiv
     
Son Videolar

Suç Örgütüne Ağır Darbe!
50 İzlenme, 0 Yorum

Kız Öğrenci Yurdunu Tanıyalım
61 İzlenme, 0 Yorum

DSİ Sahada Çalışıyor
53 İzlenme, 0 Yorum

Yangında İtfaiyeye Tepki
67 İzlenme, 0 Yorum

Esrar Sevkiyatına Operasyon!
63 İzlenme, 0 Yorum

Servet Çetin: Ay Dîlberê
64 İzlenme, 0 Yorum

Kampüs Asfaltlanıyor...
104 İzlenme, 0 Yorum

Hun'dan 1 Eylül Mesajı
106 İzlenme, 0 Yorum

STK'lardan 1 Eylül Mesajı
96 İzlenme, 0 Yorum

DSM: Değişim Eğitimle Başlar
125 İzlenme, 0 Yorum

Neden İki Ezan Okuyoruz?
185 İzlenme, 0 Yorum

Kuzalan Şelalesi
149 İzlenme, 0 Yorum

Hun Süreci Değerlendirdi
154 İzlenme, 0 Yorum

CHPliler Topluca Yeni Parti'de
176 İzlenme, 0 Yorum
İstatistikler
Toplam: 4113470
Aktif: 25
Bugün: 1840
Dün: 2439
Facebook

Kürt Mahallelerine Saldırdılar: Halep'te 2'si Çocuk 6 Sivil Öldü

Suriye geçiş hükümetine bağlı silahlı grupların Halep’te Kürt nüfusun yoğun yaşadığı mahallelere yönelik saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu en az 6 sivil yaşamını yitirirken, 40’tan fazla kişi de yaralandı. Gece boyu süren saldırılarda Osman Hastanesi hizmet dışı kaldı.

Suriye geçiş hükümetine bağlı silahlı gruplar Halep’te Kürt nüfusun yoğun yaşadığı Şeyhmaksud, Eşrefiye ve Beni Zeid mahallelerine dün bir kez daha saldırdı.

 

Şam güçleri ayrıca Tabka’da bulunan Tişrin Barajı’nı ve Der Hafir’a yönelik de saldırılarda bulundu.

Halep İç Güvenlik Güçleri, Şam’a bağlı güçlerin saldırıları hakkında yeni bilgiler paylaştı. İç Güvenlik Güçleri, silahlı güçlerin bir intihar drone’u ile Şikeyf mahallesini bombaladığını; aynı zamanda Kastelo cephesi çevresi ile Şeyhmaksud ve Eşrefiye çevresinin tanklarla topçu ateşine tutulduğunu açıkladı.

 

İç Güvenlik Güçleri, saldırılara karşılık verdiklerini, sahadaki durumu takip ettiklerini ve sivillerin savunması için tedbirler aldıklarını bildirdi.

Şam hükümetinin Savunma Bakanlığı’na bağlı silahlı güçler, dün akşam saatlerinden itibaren mahallelerin etrafına tank ve ağır silahlar konuşlandırarak saldırıları yoğunlaştırdı.

 

Saldırılarda Fatme Hemade (41), Hesen Mihemed Hesen (42), Masûd Fayid Ebdo (30), 3 yaşındaki Şam Dilo ve 13 yaşındaki Xorşîd Omer adlı çocuklar ve ismi öğrenilemeyen bir kadın hayatını kaybetti.

Halep İç Güvenlik Güçleri üyesi Sabri Mihemed Ebdulqadir da hayatını kaybederken, 6 iç güvenlik üyesi de yaralandı.

 

Hawar Haber Ajansı’na (ANHA) göre üç mahalleye yapılan saldırılarda 8’i çocuk 40 sivil de yaralandı. Yaralılardan isimleri öğrenilenler şöyle:

 

Îvan Ebdo (2), Şerîf Seydo (52), Mihemed Hebîb (82), Eslan Bekir (18), Elî Eslan Muslim Bîlal (17), Şervan Ebdo Mamo (17), Hesen Mihemed Îd Qortan (30), Mihemed Şêx Kêlo (70), Remzî Kêlo (18), Mihemed Hisên Bekir (23), Xedîce Elûş (47), Şêro Mihemed Hisên (44), Mihemed Nûr Şobek (26), Mihemed Îbiş (21), Hemîd Hebeş (74), Îbrahîm Mihemed Reşîd (34), Hêvîn Omer (29), Dîma el Hisên (85), Mistefa Ebdulhemîd Hesen (38), Erselan Elo (75), Rifet Mihemed Elo (64), Mesûd Elî Gergor (18), Ebdulezîz Dawûd (24), Receb Ebdulfetah (13), Gulîstan Mihemed (41), Nûr Xelîl (29), George Xewam (42), Nûr Cemal Hisên (34), Cîhad Salih Nasir (15), Dilbirîn Hemdoş (45), Mihemed Zekeriya, Orhan Simo, Mihemmed Salih El Milih (75), Ebdullah Mihemed Salih El Milih (26), Ehmed Bedredîn Zêdan (15), Reşal Roto (38), Ehmed Bedredîn Zêdan’ın isimleri öğrenilemeyen 6 yaşındaki kızı ve 7 yaşındaki oğlu, Ebdullah Hesen Mihemed (8), Mizgîn Elî (30), Hela Hemze (30), Wîam Hemze (6) ve Rehef Hemze (6).

 

Saldırılar nedeniyle Eşrefiye mahallesindeki Osman Hastanesi hizmet dışı kaldı. Saldırılar sonucunda yurttaşların evlerinde, ibadethanelerde ve hizmet kurumlarında da büyük hasar meydana geldi.

 

Abluka altında olan mahallelerde, saldırılar nedeniyle okullar da tatil edilmişti.

 

MSD: SALDIRILAR ATEŞKES ANLAŞMASININ RUHUNA AYKIRI


Saldırılar hakkında açıklama yapan Demokratik Suriye Meclisi (MSD), geçici hükümete bağlı grupların mahallelere yönelik saldırılarını ve aynı grupların bu mahallelere uyguladığı ambargoyu kınadı.

 

Yerleşim alanlarını hedef almanın sivillerin korunmasına ilişkin kuralları ihlal ettiğini ve “gerilimleri azaltma çabalarını baltaladığını” vurgulayan MSD, geçici hükümetin bu saldırılardan “sorumlu” olduğunu belirterek, saldırıları gerçekleştiren grupların hükümetle bağlantılı olduğunu ve hükümetin “bu grupların yaklaşımlarını kontrol etmek ve bu ihlalleri önlemekle yükümlü” olduğunu söyledi.

 

MSD, bu gelişmelerin, DSG ile geçici hükümet arasında varılan 10 Mart Mutabakatı’nın uygulanmasına yönelik görüşmelerle aynı zamana denk geldiğini hatırlatarak, “Devam eden ayrım gözetmeyen saldırılar, ateşkes anlaşmasının ruhuna ve siyasi ve güvenlik anlaşmalarının uygulanmasına aykırıdır ve aynı zamanda anlaşmaya varılma şansını da zayıflatmaktadır” dedi. (DIŞ HABERLER-NUMEDYA24) Artı Gerçek

13:43

Haber tarihi: 07 / 01 / 2026
Haber Okunma: 561
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: Sakık'tan idam edilen Kürt mebuslar için iade-i itibar teklifi (video)
Sonraki: Uzmanından açıklama: Kış aylarında kalp krizi riski 3 kat artıyor!




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Köşe Yazıları
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Fotoğraf Galerisi
Iğdır Resmi Siteler
Gazeteler
Reklam Alanı

ads.sepetteknoloji.com/sepetteknoloji-ads.min.js

Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi