Ermenistan-Türkiye sınır suları komisyonu İlk kez Erivan’da toplandı Ermenistan’ın başkenti Yerevan’da, Arpaçay ve Aras nehirlerinin sularının ortak...           • Tarihî Mekânımız Ejder Kervansarayı’nda “Nakş-ı Saray” Sergisi Açıldı Iğdır’ın Tarihî Mekânı Ejder Kervansarayı’nda “Nakş-ı Saray” S...           • Mimar Özgür Akkuş: Serhat'ın yeşil kenti Iğdır betonlaşıyor Serhat Bölgesi'nin en yeşil ve tarımsal açıdan zengin kentlerinden biri olan Îdi...           • Iğdır 19 Mayıs’ı Coşkuyla Kutladı (Video) Iğdır’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 1...           • Rektörden “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı Rektör Gürel’in “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve ...           • Temel Sardoğan: “19 Mayıs, Bir Milletin Küllerinden Doğuşudur” Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tuzluca İlçe Başkanı Temel Sardoğan, 19 Mayıs'ın Türk mi...           • Iğdır Üniversitesi’nde “19 Mayıs” Paneli Düzenlendi (video) Iğdır Üniversitesi tarafından “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ...           • "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" Mesajı Vali M. Fırat Taşolar'ın "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı"...           • 19 Mayıs Bayramı kapsamında 'Gençlik Yürüyüşü' düzenlendi Iğdır'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ...           • Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulanması Eğitimi Verildi Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulanması Eğitimi Gerçekleştirildi   ​Iğd...           
Site İçi Arama
Haber Arşiv
     
Son Videolar

Iğdır'da 19 Mayıs Coşkusu
49 İzlenme, 0 Yorum

“19 Mayıs” Paneli Düzenlendi
50 İzlenme, 0 Yorum

Vekil Hun: Yaşasın Barış
80 İzlenme, 0 Yorum

Şeker Pancarını Bitirdiler
91 İzlenme, 0 Yorum

Vali: Roja Dayikê piroz be
77 İzlenme, 0 Yorum

Emek Mücadelesi Susturulamaz
80 İzlenme, 0 Yorum

İdir'de Hıdırellez Coşkusu
94 İzlenme, 0 Yorum

Amedspor Süper Lig'de
99 İzlenme, 0 Yorum

Alagöz, Talha’ya Umut Oldu
112 İzlenme, 0 Yorum

Diş Hekimleri Önlükleri Giydi
110 İzlenme, 0 Yorum

CHP’den 23 Nisan Manifestosu
101 İzlenme, 0 Yorum

Miniklerden Kartal Dansı!
134 İzlenme, 0 Yorum

Filiz Öğretmenden Tespitler!
175 İzlenme, 0 Yorum
Facebook

İstatistikler
Toplam: 3897943
Aktif: 99
Bugün: 2097
Dün: 2580
Reklam Alanı

.

Emek ve Demokrasi Platformu’ndan eğitimde şiddete tepki (video)

Eğitimde şiddete tepki gösteren Emek ve Demokrasi Platformu’ndan iş bırakma çağrısı: 


Iğdır Emek ve Demokrasi Platformu, eğitimde şiddete karşı 16-17 Nisan’da iş bırakma kararı aldı. Açıklamada yaşam hakkı vurgusu yapıldı.


Iğdır’da iş bırakma çağrısı: Eğitimde şiddete tepki


Iğdır’da eğitimde artan şiddet olaylarına karşı dikkat çeken bir çağrı geldi. Iğdır Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklama yapan Fatma Parim, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan saldırıların ardından kamuoyuna seslendi. Açıklamada, 16-17 Nisan tarihlerinde iş bırakma eylemi yapılacağı duyuruldu. Eğitim kurumlarında yaşanan şiddetin yalnızca güvenlik sorunu olmadığı vurgulanırken, toplumsal ve ekonomik nedenlere dikkat çekildi. Yapılan çağrı, kamu emekçileri ve toplumun geniş kesimlerini kapsıyor.



Eğitimde şiddet tartışması Iğdır’da büyüyor


Iğdır Emek ve Demokrasi Platformu tarafından yapılan açıklamada, son günlerde yaşanan olayların toplumda derin bir sarsıntı yarattığı ifade edildi. Özellikle öğrenci ve öğretmenlerin hayatını kaybettiği saldırıların ardından, eğitimde güvenlik konusu yeniden gündemin üst sıralarına taşındı.


Fatma Parim, bu olayların münferit olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek, eğitimden ekonomiye kadar uzanan geniş bir politika zincirinin sonucu olduğunu savundu. Açıklamada, şiddetin toplumsal yapıda giderek yaygınlaştığı ve bunun eğitim ortamlarına da yansıdığı vurgulandı.


Platform, yaşananların yalnızca okul güvenliği meselesi olarak ele alınmasının sorunun gerçek boyutunu gizlediğini ifade etti. Bu nedenle daha kapsamlı bir değerlendirme yapılması gerektiği dile getirildi.


16-17 Nisan’da iş bırakma kararı alındı


 


Platformun en dikkat çeken açıklaması ise iş bırakma eylemi oldu. KESK’e bağlı sendikaların 16 ve 17 Nisan tarihlerinde üretimden gelen gücünü kullanarak iş bırakacağı duyuruldu.


Bu eylemin yalnızca mevcut duruma tepki değil, aynı zamanda geleceğe yönelik bir mesaj olduğu belirtildi. Açıklamada, eğitim emekçilerinin bu süreçte sorumluluk aldığı ve toplumsal farkındalık oluşturmayı hedeflediği ifade edildi.


Yetkililer, bu kararın geniş bir katılımla uygulanmasını beklediklerini belirterek, kamu çalışanlarını ve emekçileri eyleme destek vermeye davet etti.


“Şiddet sadece güvenlik sorunu değil” vurgusu yapıldı


 


Açıklamada, eğitimde yaşanan şiddetin temelinde daha derin sorunların yattığına dikkat çekildi. Ekonomik kriz, işsizlik, yoksulluk ve sosyal eşitsizliklerin bu süreci beslediği ifade edildi.


Fatma Parim, gençlerin giderek artan bir şekilde şiddet sarmalına sürüklendiğini ve bunun sistematik bir sorun haline geldiğini belirtti. Suça sürüklenen çocukların da bu tablonun bir sonucu olduğu vurgulandı.


Ayrıca açıklamada, şiddetin sıradanlaşmasına ve cezasızlık algısının yaygınlaşmasına yönelik eleştiriler de yer aldı. Bu durumun toplumsal güvenliği tehdit ettiği ifade edildi.


Topluma destek çağrısı yapıldı


 

Iğdır Emek ve Demokrasi Platformu, yaptığı açıklamada sadece sendikalara değil, toplumun tüm kesimlerine çağrıda bulundu. Veliler başta olmak üzere herkesin bu sürece destek vermesi gerektiği belirtildi.


Açıklamada, dayanışmanın önemine dikkat çekilerek, ancak ortak mücadele ile bu tür sorunların aşılabileceği ifade edildi. Eğitim ortamlarının güvenli ve eşitlikçi hale getirilmesi gerektiği vurgulandı.


Platform, devam eden “yaşam nöbeti” eylemleriyle de dayanışma çağrısını sürdürdü. Amaçlarının, çocukların ve eğitim emekçilerinin güvenliğini sağlamak olduğu ifade edildi. Haber: Fırat Akkuş

19:11

Haber tarihi: 16 / 04 / 2026
Haber Okunma: 297
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: İl Emniyet Müdürü Turgay'dan Gençlerle “Güvenli Gelecek” Buluşması
Sonraki: Adem Turaç: Siverek’teki Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Köşe Yazıları
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Fotoğraf Galerisi
Iğdır Resmi Siteler
Gazeteler

Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi