Iğdır’da Bir İlk: Öğrenciler Sermaye Piyasası Uzmanlarıyla Buluştu Iğdır Üniversitesinde kariyer söyleşileri kapsamında düzenlenen “Sermaye Piya...           • Iğdır'da Bir İlk: 1000 Derecelik Ateşte “Çukur Pişirimi” Sanatı! Iğdır'da Bir İlk: 1000 Derecelik Ateşte “Çukur Pişirimi” Sanat Yolculuğu! &nbs...           • İl Emniyet Müdürü Turgay'dan Gençlerle “Güvenli Gelecek” Buluşması Iğdır’da Gençlerle “Güvenli Gelecek” Buluşması: Emniyet Müd&uum...           • Emek ve Demokrasi Platformu’ndan eğitimde şiddete tepki (video) Eğitimde şiddete tepki gösteren Emek ve Demokrasi Platformu’ndan iş bırakma &ccedi...           • Adem Turaç: Siverek’teki Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir lisede meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin An...           • Iğdır Türk Eğitim-Sen'den okullardaki şiddete karşı çağrı Türk Eğitim-Sen Iğdır İl başkanlığı Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir lisede yaşanan...           • Iğdır Eğitim-Sen'den OKULLARDA ŞİDDETE HAYIR! Açıklaması Iğdır Eğitim Sen, İl Milli Eğitim Müdürülüğü önünde Şanlıurfa&r...           • Dolandırıcılıkla mücadelede en büyük güç dikkat ve işbirliğidir (video) Dolandırıcılıkla mücadelede en büyük güç; sizin dikkatiniz ve emniyet t...           • Küllük Köyü Öğrencileri Biyoteknoloji Laboratuvarıyla Buluştu Iğdır merkeze bağlı Küllük Köyü Ortaokulu öğrencileri Ziraat Fakülte...           • Su verimliliği seferberliği kapsamında farkındalık eğitimi veriliyor Su Verimliliği Seferberliği Kapsamında Okullarda Farkındalık Eğitimleri Gerçekleştiriliyor ...           
Site İçi Arama
Haber Arşiv
     
Son Videolar

Filiz Öğretmenden Tespitler!
25 İzlenme, 0 Yorum

Sınıf öğretmeni isyan etti!
30 İzlenme, 0 Yorum

Eğitimde şiddete tepki
37 İzlenme, 0 Yorum

Sorumsuzluktan Facia Yaşandı!
41 İzlenme, 0 Yorum

Dolandırıcılıkla mücadele!
38 İzlenme, 0 Yorum

DAİB'li Atalar Iğdırda Konuştu
106 İzlenme, 0 Yorum

Iğdır'da GES İstemiyoruz!
115 İzlenme, 0 Yorum

M. Emin Çam İçin Acil Çağrı
83 İzlenme, 0 Yorum

Halepçe Soykırımı Tanınmalı
117 İzlenme, 0 Yorum

Halepçe Kara Günün Adıdır
96 İzlenme, 0 Yorum

Kadir Gecesinin Önemi
91 İzlenme, 0 Yorum

Peygamberlerin Ortak Daveti
108 İzlenme, 0 Yorum

2026'nın Newroz Ateşi Yakıldı
115 İzlenme, 0 Yorum
Facebook

İstatistikler
Toplam: 3847122
Aktif: 40
Bugün: 284
Dün: 1889
Reklam Alanı

.

Dehşet Verici Bir Hadise..! - Murat AKKUŞ

Dehşet Verici Bir Hadise..!

Yazar: Murat AKKUŞ |  Tarih: 06 / 04 / 2026 |  Yazı Okunma: 1592


1962 Yılında Erzincan'da Yaşanan Dehşet Verici Bir Hadise: Çocuğunu Canlı Canlı Kesti Allaha Kurban Etti!


1962 yılında Erzincan'da Kargın adlı bir köy korkunç bir trajediye sahne oldu. İnsana dehşet veren bu vaka daha sonra "mızrap çocuk olayı" olarak anıldı.


Bir erkek çocuğu sahibi 26 yaşındaki Müslim Koca, Isparta'da gardiyan olarak askerliğini yaptığı sırada para çaldığı iddiasıyla iftiraya uğrar.


Dini yönü çok baskın biri olan Müslim, eğer iftiradan aklanırsa dünyaya gelecek ilk erkek çocuğunu Allah'a kurbana edeceğine kendisini şartlandırır. Çok geçmeden gerçek ortaya çıkar ve suçtan aklanır.


Askerliğini tamamlar ve köyüne döner. Nikâhsız eşi Gülbahar gebedir ve 11 Şubat 1962'de bir erkek bebek doğurur. Bebeğe "mızrap" ismi verilir. Çocuğun cinsiyetinin erkek olduğunu gören Müslim bunu, Tanrı'nın oğlunu kurban olarak istediği şeklinde yorumlar.


Günler geçip giderken, ailede geçim sıkıntısı kendini daha çok hissettirmektedir. Büyük oğlu hastalanır, diğer yandan köyleri kuraklıkla mücadele etmektedir. Müslim'e göre tüm bunların nedeni sözünü hâlâ yerine getirmemiş olmasıdır.



Bebek 40 günlükken adak niyetini uygulamak için kesmeyi düşünür, ancak çocuk çok çelimsiz ve zayıftır, vazgeçer. 24 Nisan 1962 sabahında günün geldiğine karar verir. Hanımından bebeği yıkamasını ister.


Kendisi de abdest alır, namaz kılar ve 2,5 aylık Mızrap bebeği alarak evin yakınlarındaki boş araziye gider. Bu sırada sürekli Hz. İbrahim ve Hz. İsmail'in hikâyesini düşünür, yapacağı işin doğruluğuna sarsılmaz şekilde inanmaktadır.


Allah'ın kendisine de Hz. İbrahim'in hikâyesindeki gibi koç ve melek yollayacağı beklentisi içerisindedir.


Böylece bebeği yere yatırır....

Besmele çeker

Bıçağı çıkartır

Bebeğin boğazına dayar


Bebeğin boğazını, kemiğine değin keser. Zavallı bebek canıyla cebelleşirken soğukkanlılıkla izler. Bir süre daha çırpınan Mızrap bebek ölür.


Tabii katilin beklediği gibi göklerden ne koç gelir, ne melek.

Cinayet haberi köyde hızla yayılır. Müslim tutuklanır. Jandarmaya verdiği ilk ifadesinde pişmanlık belirtisi yoktur. Hz. İbrahim'in izinden yürüdüğünü belirtir. Kendisine göre yanlış bir şey yapmamış, sadece Allah'a karşı vazifesini yerine getirmiştir.


Şok edici olay, ülke çapında geniş yankı bulur. Haber haftalarca manşetlerde gündemde kalır. Müslim psikiyatrik muayeneden geçirilir. Akli dengesinin yerinde olduğu anlaşılır ve yargılanır. Ağır cezada ölüm cezasına çarptırılır. Ardından dava üst mahkemeye intikal eder.


Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nde görüşülür ve 27 Ekim 1964 tarihinde bu vahşi suçun ilahi sebeplerle işlenmiş olması hafifletici sebep sayılır ve katilin cezasında oybirliği ile takdiri indirim karara bağlanır.


Ceza müebbet hapse çevrilir. Gerekçe ise şöyledir: "... Allah yoluna kurban edeceği şeklindeki inancı ile işbu suçu işlediği anlaşıldığından..."



Bu üzücü hadise, 1979 yılında başrollerini Tarık Akan ve Necla Nazır'ın paylaştığı "ADAK" adlı bir Atıf Yılmaz filmine de konu olur.


19:31




Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Yazarın diğer yazıları


Bu içeriğe yapılan yorumlar (1 Yorum)


1 - Hasan Çatak 06/04/2026

Hiçbir inanç bir çocuğun yaşamından daha kutsal değildir.


İlk - < Önceki [1]  Sonraki> - Son


Ad, Soyad *
E-Mail *
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)

Köşe Yazıları
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Fotoğraf Galerisi
Iğdır Resmi Siteler
Gazeteler

Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi